Петък, 19 Април 2024, 21:27

Дългосрочна стратегия за следващите 5 години поиска кметът от началника на РУП

30 Март 2012, 09:39
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2992 0


Дългосрочна стратегия за следващите 5 години поиска кметът Георги Георгиев от началника на РУП. На вчерашното си заседание, ОбС гласува единодушно,  Христо Христов да изложи  през май стратегията си, с която да гарантира сигурността и спокойствието на гражданите. Пръв думата взе гражданин, кйото поставиха на дневен ред дългогодишни проблеми на площад „Дико Илиев” и ул. „Л.Каравелов”. Румен Дончев  запозна присъстващите със сложната обстановка в този район на града. Няма къща, на която да не се чупят системно стъклата. Всички ел.табла и таблата на „Балкангаз 2000”също редовно се посяга и на тях. Дончев заяви, че живущите там са принудени да поставят бодлива тел над оградите, за да опазят градините си. По негови думи обновената площадка в близост,  също е разрушена. ”Много се радвахме, че тя бе възстановена, но за малко, защото в едни момент всичко увехна, като едно прекършено цвете”, оплака се още Румен Дончев. Началникът на РУП Ботевград Христо Христов изслуша внимателно потърпевшия Дончев. Той  насрочи среща с гражданите в този квартал и обеща съдействие за решаването на проблемите. Началникът на РУП заяви, че битовата престъпност е приоритет в работа на полицията в общината.
Общинските съветници приеха информацията и анализа от дейността на служителите на РУП Ботевград през изминалата 2011 г. Кметът Георгиев заяви обаче, че има още какво да се желае от полицията в града и отправи препоръки. Една от тях бе да се продължи започнатата акция по премахването на паркирали коли на улиците”Свобода” и бул „България”. По време на представяне на отчета за дейността на полицията, Христов съобщи, че в РУП Ботевград има 15 незаети щатни места, в отговор на запитване на съветника от БСП Христо Якимов „Как да съдейства Общинският съвет за увеличаване броя на полицаите във връзка с намаляване на престъпността”. Христо Христов заяви, очаква разпределение от 5 нови служители, които най-вероятно ще бъдат назначени през есента. До тогава тече обучение на около 30 полицаи в ОД на МВР. В момента  РУП – Ботевград  разполага със 75 служители. 
Съветникът Николай Живков пък даде предложение да в селата да се отпусне щат за селски охранители(пъдари), които да са в помощ на хората. Георгиев отговори, че Христов ттябва да прецени законовите възможности за това и допълни, че застава зад всяка инициатива , която ще стабилизира сигурността на общината във всички направления.
Съветникът Данчо Йорданов  заяви, че нарастването на битовата престъпност е нешо нормално, което за съжаление произтича от икономическата нестабилност на страната и покачващата се безработица. Той обаче сподели, че безхаберието на гражданите при установяването на виновни лица е голямо.По този начин не се помага на полицията, каза още той. Йорданов попита кмета няма ли обществеността и общинското ръководство да протестира срещу уволнението на един достоен офицер- Пламен Николов.
Цеца Христова от „Атака” даде  отлична оценка на работата на полицията. Тя посочи,че следователите работят в условия без необходимата лаборатория. Христова подчерта голямата роля на РУП в защитата на самотните възрастни хора, които са 150 в общината.
 
 
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete