Петък, 29 Март 2024, 16:03

Данчо Бозов: Да бием Левски ще е трудно, но не невъзможно

7 Май 2013, 17:12
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1107 0


Капитанът на Балкан Йордан Бозов е безспорният лидер на тима през настоящия сезон. Опитният гард пропусна няколко срещи заради травма през април, но до този момент бе най-добрият играч на Балкан, и сега отново се намира в отлична форма.

Данчо Бозов, носил и екипа на Левски в миналата година, е уверен, че той е съотборниците му имат своя шанс срещу „сините“ в полуфиналния плейоф в баскетболното ни първенство, който стартира днес, в 20 часа в зала „Универсиада“. Той сподели, че очаква Левски да съсредоточи защитата си върху него, защото именно той е топреализатора на Балкан, но е категоричен, че целият ботевградски тим има страхотно желание също да стигне до финала.

За да стигне до полуфинал срещу Левски, Балкан отстрани Черно море, в два тежки мача, но след това имаше достатъчно време за почивка и подготовка. Сега започва новата битка.

„Няма да правя гръмки изказвания, защото от всякъде Левски е фаворит – селекция, възможности, опит, те са фаворити. Но в нашия отбор няма баскетболист, който да се е предал, и да мисли как ще загубим. Сигурен съм, че всеки от нас много иска да играе финал,“ категоричен е Данчо Бозов. „Иска ми се на края на тази серия да можем да си кажем, че сме дали всичко от себе си. Осъзнаваме, че ще е много трудно и Левски е фаворит. Имаме своите шансове, но не са големи.“

И Левски, и Балкан изиграха четвъртфиналните си серии в два мача, макар че за ботевградчани задачата бе доста по-тежка от тази на „сините“. „Левски и Лукойл изиграха лесни четвъртфинали, което е нормално. Беше ясно, че серията между Рилски спортист и Ямбол ще е най-завързана. На нас ни беше много трудно, в първия мач психологическото напрежение бе върху нас, трябваше да спечелим на 100%, но аз бях сигурен, че във втория мач, ако накрая сме близо като резултат на Черно море, в последните минути нашият опит ще си каже думата, и стана така. Предполагам, че отборът на Левски е много мотивиран, те искат да постигнат целта си – шампионска титла, и мисля, че не са излезли от ритъм. Мисля, че и ние, и те, сме в добра кондиция и се надявам да станат добри мачове,“ обясни гардът на Балкан.

Какво ще представлява серията с Левски за самия Бозов: „Осъзнавам, че ще ми е много трудно, защото Левски разполага с най-добрата защита в България. Познавам Тити Папазов и Тони Дечев, знам, че ще насочат вниманието си върху мен. Надявам се да се представя добре. Тази година съм щастлив, че това е единствената контузия, а и тя бе само за три седмици, което не мисля, че чак толкова ми се е отразило на формата. Оттук до края на сезона съм готов да дам всичко от себе си.“

Капитанът на Балкан е и най-опитният играч на тима, и е наясно, че в България е много трудно някой отбор да изненада сериозно друг: „Изиграхме три мача помежду си тази година. Нормално е, в началото на първите два мача ще опитаме и ние, и те някаква изненада, главно в нападение. В България се познаваме добре, и не мисля, че нещата опират до изненада, а до това, кой ще има повече късмет и кой ще го иска повече. Но на нас ще ни е много трудно, защото Левски е много силен отбор.“

Има ли сили Балкан да поднесе изненадата на полуфиналите? „Със сигурност имаме желание, а пък сили – ще си проличи във времето. В следващите десетина дни ще си проличи дали е възможно. Но ние го искаме. Трябва всички да надскочат себе си, което се случва рядко, но не е невъзможно,“ завърши Данчо Бозов.

Източник: http://bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete