Събота, 20 Април 2024, 05:59

Даниел Георгиев - в парламента със заплата от 2415лв.

14 Май 2013, 11:18
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5604 46


След като вече стана ясно, че Даниел Георгиев със сигурност влиза отново в парламента, за него има още една радостна новина. От оповестените данни на Националния статистически институт за средните заплати за първото тримесечие на 2013 година е видно, че неговата заплата вече е с 200 лв. повече отколкото беше в предишното Народно събрание.

Така Даниел Георгиев  ще се подписва за 2415 лева, тъй като средното възнаграждение в обществения сектор за тримесечието е 805 лева.

Това обаче далеч не изчерпва благините, които очакват избранниците ни. Както каза преди няколко месеца и ексшефът на парламента – Цецка Цачева, няма депутат, който да се разписва срещу по-малко от 5000 лева. Но като се вдигне основната заплата, и крайната сума ще нарастне.

Новите цифри, изнесени от статистиката, са добра вест и за премиера, както и за бъдещия шеф на парламента – техните месечни пари ще тръгват от 3743 лева. Тези сметки могат и да се окажат предварителни, ако се стигне до “замразяване” на депутатските пари на нивото на стария парламент – малко над 2190 лева основна заплата.

По новите данни заплатата на президента Росен Плевнелиев, която е равна на 2 депутатски, става 4830 лв. Възнагражденията на премиера и шефа на Народното събрание пък се изчисляват, като върху депутатските пари се добавят още 55% отгоре. Това прави 3743,25 лв.

Източник: balkanec.bg

Коментари (46)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Май, 12:07

    Да работи за благото на общината , пък ако ще и 1 милион да взима . Успех.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Май, 12:24

    И как няма да протестират хората .. ? Как може 240 търтей да взимат по 3000лв заплата .. а пенсионери с по 40 години трудов стаж да взимат по 180 пенсии .. Това е подигравка с хората с народа заради това ще има протести .. Случвало ми се е в едно село от София област , баба на 70 години да ми се моли за пари че няма с какво хляб да си купи .. а нашите оправници карат мерцедесите и бмв-тата .. даже и горивото им плащаме .. тая държава е пълна скръб .. И който и да доиде да ни управлява все така ще сме едни ще мизерстват други ще си живеят охолно .. Аз съм на 20 г .. като гледам за мойто поколение няма да има шанс да живе поне малко по добре .. дано само на тези след нас да е по-добре :!:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 14 Май, 12:36

    Аз пък смятам,че няма лошо,че се взимат тези пари,те са там за да коват законите и управляват страната,но на-страшното и лошото е,че този дебил Даниел Георгиев ще ги взима,без да знае за какво ги взима- не е нормално това просто момче без никакво реално образование,без никакъв умствен багаж,без елементарно възпитание,без никакви морални ценности да бъде в Парламента.Това е подигравка с българския избирател.И както е написал Алеко Константинов,че бай Ганьо казва:Дай ми едно магаре и него ще вкарам в народното събрание,така и нашия местен Бай Ганя в лицето на Г.Георгиев вкара с много пари свойто магаре-сина си в Парламента.Сега ни се подиграва и ни гледа сеира на ботевградския избирател.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 14 Май, 12:37

    Заслужаваме си го - прост народ, прости управляващи

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 14 Май, 12:45

    няма такава държава

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 14 Май, 12:52

    Да му е честита новата заплата на момчето, едно доказателство че в нашата държава не е нужно да имаш добро образование и култура за да получаваш висока заплата. Позор за ГЕРБ, заради такива депутати!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 14 Май, 12:52

    ZA POREDN PAT GAVRA S NARODA

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 14 Май, 13:07

    Браво, ако не друго чудесен пример за учебниците по история как неосвидетелстван олигофрен може два пъти да влезне в парламента, чрез фокусите и триковете на факира от навачене гушо георгив.То момчето не е виновно. Не народ , а мърша и стова ще свърша е написал един велик човек преди време.Дали е прогледнал в бъдещето-сигурно.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: гост 14 Май, 13:16

    № 3 виждам че никак не ти харесва че Даниел Георгиев ще е в парламента-това е твое право,според теб нямал реално образование,нямал умствен багаж,по твоята логика би могъл да оспорих образованието на толкова много хора които просто не ти харесват,но да казваш че няма елементарно възпитание и никакви морални ценности-моите уважение.....................дори и да мразиш един човек трябва поне да си коректен-това момче е израснало пред очите ми и незнам какъв човек трябва да си за да пишеш подобни неща,срамота е

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 14 Май, 14:06

    9 I KAKVO KATO E IZRASNAL PRED O4ITETI, KADE TO4NO NOMER 3 IZLAGA, S KAKVO TO4NO TOZI E POKAZAL 4E MIASTOTO MU E V PARLAMENTA

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete