Сряда, 24 Април 2024, 17:53

Даниела Йорданова пропуска европейското първенство

26 Юни 2012, 15:48
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2656 0


Бронзовата медалистка от световни първенства на 1500 м Даниела Йорданова няма да стартира на европейското първенство в Хелзинки, научи BGathletic.com. Атлетката ни трябваше да пътува днес за Скандинавския полуостров, но остана в България. Тя има проблем с нерв, който й причинява силни болки и не може да тренира пълноценно в последния месец. 
„Имам травма, която ме мъчи от месец. Търсих варианти за лечение през цялото време и правих опити да тренирам, но беше мъка, сподели Йорданова пред BGathletic.com. - Направих всичко възможно, непрекъснато пътувах по лекари и хора, които могат да ми помогнат.  Имам дискова херния и вероятно сега имам прищипване на нерв. Много е болезнено. Този проблем го имах и преди години, но в много по-лека форма. Сега болката ходи по бедрото и е много мъчително. Този месец беше ходене по мъките. Правих опити да тренирам, защото се надявах, че ще успея да се оправя за европейското първенство. Направих всичко възможно това да стане.  Дори снощи ходих да тренирам в Правец, но пътуването ми за Хелзинки е немислимо. В момента също отивам на преглед при поредния специалист. Препоръчаха ми да отида на процедури в Павел баня и от 5 юли ще бъда там. Не мога да правя никакви планове за сезона докато не се излекувам напълно. Надявам се до края на юли да се възстановя и вече мисля за световното първенство по полумаратон в Каварна, но не мога да правя още планове.”
Йорданова трябваше да стартира на 5000 м в Хелзинки. Тя сподели, че болките в крака са я накарали да спре на турнира в Истанбул на 9 юни. 
„Всичко друго беше наред. Подготвих се добре в последните месеци, за което много хора ми помогнаха”, каза още Даниела пред BGathletic.com.


Източник: bgathletic.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete