Четвъртък, 25 Април 2024, 23:28

Държавен експерт от МОСВ и Еколога на община Ботевград участваха в семинар в училището на Трудовец

28 Май 2019, 22:57
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1697 0


Вчера, 27 май, в ОУ „Л. Каравелов“ с. Трудовец се състоя ученически семинар на тема: „Биоразнообразие. Богатството на лечебни растения в България и нашето населено място“. Събитието е част от дейностите по проект, с който училището ще се представи на Международния екологичен форум „Сребърна 2019“.

На ученическия семинар присъстваха г-жа Калина Стоянова – Държавен експерт, отдел „Биологично разнообразие“ и национален координатор на Конвенция за биологично разнообразие,  г-жа Ева Нишева – еколог на община Ботевград, ученическите активи по класове, родители.

В екипа, работил по проекта, участват 4 петокласника: Виктория Симеонова, Петя Андриянова, Пламена Цветелинова и Теодора Стаменова, които чрез своите презентации, показаха отличната си теоретична подготовка по темата. Те разказаха за „Алеята на билките“, която са създали с подкрепата на родителите си. Тази алея се намира западно от река „Черниш“, по брега на малка рекичка. Децата са засадили билки и са поставили табели с описания и апел да не се изхвърлят отпадъци сред природата. Интересен момент от работата по проекта са мерките да бъде защитена билката „Сладък пелин“, която се намира на някои места в Трудовец. За разпознаване на основни лечебни растения в населеното място, децата са направили няколко излета и в специален тефтер са записали над 30 растения и са направили над 20 хербария.

Лекцията на експерта от МОСВ – К. Стоянова и въпросите, които тя отправи към екипа, допълниха знанията на децата, а оценката на тяхната дейност им вдъхна самочувствие и увереност, че това, което правят, е значимо.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete