Четвъртък, 25 Април 2024, 07:58

ДАС наложи максимални наказания на Левски Лукойл

26 Май 2018, 07:34
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1605 0


Максимални парични наказания наложи ДАС към НБЛ на Левски Лукойл след инцидентите, които се случиха по време на мач №2 от финалната серия срещу Балкан в зала "Универсиада".

Съветът се събра и наложи глоби в общ размер от 8000 лева заради поведението на агитката на "сините", позиционирана непосредствено зад скамейката на Балкан, и хвърлени към състезателите предмети.

Освен това ако се стигне до пети мач от финалната серия, на който Левски Лукойл ще бъде домакин, той ще се играе без публика. Това са санкциите, свързани със скандала от сряда, а ето и пълния текст на решенията от днешното заседание на ДАС:

"Решение No 80: Налага на БК Левски Лукойл глоба в размер на 5000 (пет хиляди) лв. и принудителна мярка „провеждане на домакински мач пред празни трибуни от една среща“ на основание чл. 37, т. 2а от ДАП на НБЛ за нарушаване на установения ред от група лица по време на срещата, което създава ненормална обстановка на терена и извън него и довело до прекратяване на срещата във втори мач от финална серия, проведен на 23.05.2018 г. между отборите на БК Левски Лукойл и БК Балкан.

Правилникът предвижда провеждане на мач пред празни трибуни между една и пет срещи, но решението е взето за една, тъй като това е максималният брой домакинства, които Левски Лукойл може да има до края на сезона.


Решение No 81: Налага на БК Левски Лукойл глоба в размер на 3000 (три хиляди) лв. на основание чл. 37, т. 8 от ДАП на НБЛ за хвърлени на терена предмети, опасни за здравето на участниците, във втори мач от финална серия, проведен на 23.05.2018 г. между отборите на БК Левски Лукойл и БК Балкан."


Източник: bgbasket.com, снимка sportal.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete