Петък, 19 Април 2024, 09:36

Давид Манолов от Етрополе за конкурса на "National Geographic"

27 Октомври 2013, 17:06
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 5558 17


Едно момче от Етрополе показа какъв е светът през неговите очи и заслужи мястото си сред победителите в конкурса на  National Geographic   
Давид Манолов-едно момче от Етрополе, което притежава онази особена нагласа да разбира и вижда красотата на света, която изразява в своето хоби-фотографията. Това е момчето заело трето място във фотографския конкурс, организиран от  списание National Geographic България и National Geographic  Channel България,  по случай 125-тата годишнина на Националното географско дружество.
Специално за читателите на нашия сайт,  Давид разказа, как всъщност се е стигнало до неговото участие в престижния конкурс.

Основната заслуга да изпрати свой снимки в обявения от  National Geographic  Channel България  конкурс има неговата сестра, която го амбицира да покаже таланта си. Това свое хоби той усъвършенства сам, намира си уроци, изучава техниките на снимане, закупува си фотоапарат и се впуска смело в прекрасния свят на фотографията. Всяка от използваните три снимки, чрез които той представя творбата си за конкурса „The world through my eyes” („Светът през моите очи”), си има своя история.  Първата снимка е направена в  нощното небе около язовира в Етрополе миналото лято. В нея е успял да улови падащия метеоритен дъжд през месец август. През 2011 година живее във Флорида заедно със семейството си. Там на брега на едно езеро той заснема втората. Третата е една уникална снимка на седемте рилска езера. Съчетаването им е един вид символ на небето, земята, водата  и усещането на автора за света през неговите очи. Почти на шега изпратена, композицията на Давид става една от наградените творби. Той самия не е вярвал в това, че ще бъде сред отличените, но когато вложиш себе си в нещо то винаги се вижда и те грабва с оригиналността си. Наградата му носи удовлетворение от признанието, което получава от престижното жури, а награждаването на победителите остава едно прекрасно преживяване за това амбициозно момче.

Дали това ще бъде негова бъдеща професия, Давид все още не е решил. Иска да пътува, да опознава приказните страни на света и  да бъде част от него. Тази година той завършва английска гимназия в София и тепърва ще поеме по житейските пътища на своята реализация, но това което вече притежава е откровеност, обаяние, широта на мисленето и амбицията да бъде победител.
Специално за читателите на нашия сайт,  Давид предостави оригиналните снимки, от които е изработено неговото предложение за темата на конкурса: „Светът в един флаг”. Благодарим на това лъчезарно момче за желанието, с което се отзова на нашата покана за разговор и му пожелаваме да покори онези върхове, към които го води неговото вътрешно усещане.

Източник: balkanec.bg

Коментари (17)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: :) 27 Октомври, 17:47

    Браво Диди!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: ива дакова 27 Октомври, 17:50

    Браво Диди .. гордеем се с теб :)

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 18:02

    Поздравления !
    Пожелавам ти късмет занапред.
    Това,което правиш е толкова красиво. :P :wink: :wink:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 18:04

    супер успех, заслужаваш го, дано скоро пак прочетем за твой изяви

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 18:12

    Поздравления и пожелания за бъдещи успехи!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 18:38

    Страхотно, евалата!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 19:33

    Браво, страхотни снимки :wink:

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: **** 28 Октомври, 08:04

    Поздравления! За таланта граници няма! Продължавай напред, зареден с топлината, която излъчват очите ти и добрината, струяща от душата ти! Нека повече млади хора бъдат като теб!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Давид Манолов 28 Октомври, 14:23

    Благодаря на всички ви за подкрепата и пожеланията :)

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 16:41

    Поздравления,Давид!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete