Петък, 29 Март 2024, 17:08

Дефиле на народни носии и концерт с участието на Нелина в град Костинброд

15 Септември 2019, 10:41
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1151 0


За втора поредна година Костинброд “дефилира” с народни носии преди прекрасния концерт на Нелина.
Цветовите гами ние видяхме в 10-те танцови състави, които украсиха ул.”Славянска” и ул. „Охрид“ с пъстрина. Танцови състави, разходили ни във всички етнографски области!
Дефилето стартира от паркинга на Била парк, премина покрай ЖП гара Костинброд и завърши на площад „Иван Вазов“. Дефилето беше водено от специални гости - Гайдарски състав „Петко Войвода“. Осемте гайдаря свиреха през целия път автентични родопски песни.

Участие в дефилето взеха ТС “Зорница”, към НЧ ”Иван Вазов-1947″ гр.Костинброд; ТС “Ритми”, към НЧ “Св.Св.Кирил и Методий-1920″ гр.Костинброд, ТС ”Зора”, към НЧ “Заря-1914” гр.Костинброд, Школите по изкуство “Емиданс” и “Иркапей” към НЧ “Г. С. Раковски-1928″ с.Драговищица; ТС ”Релакс”, към НЧ “Нов живот-1919” с. Петърч; ТС “Хоп-троп”, към НЧ “Елин Пелин-1930″ с.Голяновци; ТС “Хайдушки ручей”, към НЧ ”Труд и просвета-1941″ с.Градец; ТС “Омайниче”, към НЧ “Разум-1922”, ТШ “Анима”, гр.Костинброд и ТС „Феникс“, с. Чибаовци. Към шествието се включиха и децата от Дневен център за работа с деца на улицата и Център за обществена подкрепа „Промяна“. Финалът беше на централния градски площад „Иван Вазов“, на който танцьорите бяха посрещнати от водещия Рангел Вангелов и стотици жители и гости на общината.

На сцената бяха поканени кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов и Гергана Попгенова от Дневен център за работа с деца на улицата. По повод празника на града Гери изпя песента “Лудо младо” и „Бре, воденичарю“.
Г-н Младенов поздрави всички самодейци, които се включиха в дефилето! Той изказа своето задоволство, че за втора поредна година се организира в град Костинброд такова мащабно шествие и всички състави се отзоваха на поканата. Тази година направи впечатление колко малки деца, дори и бебета имаше в носия! Това означава, че българщината е жива, съхранява се и се разпространява.
Кметът връчи стъклен плакет „45 години град Костинброд“ на водещия Рангел Вангелов, защото именно той е човекът, който всяка година е на сцена в град Костинброд или в село Петърч. От самото създаване на Фолклорен Фестивал „За пояс“, той оглася с неговите слова площада в селото. Значка „45 години град Костинброд“ получи Гергана Попгенова, защото това е гласът на Костинброд. Момиче, което пее на всяко събитие на община Костинброд! Днешното събитие нямаше да се случи и без съдействието на Дневен център за работа с деца на улицата. Безкрайната им любов, отдаденост и доброта се вижда в очите на всичките деца – потребители на центъра.
С изпълненията на Нелина настроението на всички присъстващи, почитатели на българската народна музика и поп фолк се покачи максимално. Нелина пя със сърце и душа за костинбродчани, а те не спираха да извиват хора на нейните песни.
Гости на празника бяха и г-н Александър Ненов-зам.-кмет на община Костинброд, общински съветници, кметове на населени места и почитатели на българския фолклор.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete