Четвъртък, 18 Април 2024, 20:06

Декларация от група общински съветници от ОбС Ботевград

27 Март 2015, 17:07
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1666 11


Относно : скандално агресивното поведение на гражданин спрямо общински съветник , проявено в открито заседание на ОбС Ботевград

Ние, общинските съветници със собствено мнение и активна гражданска позиция, изразяваме крайното си възмущение и същевременно строго осъждаме „мутренското“ поведение на лицето Марин Захариев – Цеки,  изразяващо се в недопустима физическа и вербална агресия спрямо общинския съветник Христо Якимов, проявена по време на редовното заседание на ОбС Ботевград на 26.03.2015 г. Със скандалното си и арогантно повeдение, придружено със заплахи за саморазправа, г-н Захариев нагледно демонстрира аморалния стил и силови методи на управление на община Ботевград, с които все повече граждани на общината открито заявяват крайно несъгласие и нетърпимост.

От начина, по който се развиха събитията в началото на заседанието , оставаме с дълбоки подозрения, че действията на г-н Захариев са били предварително планирани, съгласувани и възложени от определени хора, заемащи ръководни длъжности в органите на местното самоуправление.

В същото време сме озадачени и обезпокоени от поредните неадекватни действия на Председателя на съвета г-жа Лалчева, които косвено доведоха до позорния инцидент. Самоволно, и в грубо нарушение на Правилника за работа на общинския съвет, тя предостави трибуната на гражданин, в опит да потърси обяснение от съветник по тема, извън дневния ред на провежданото заседание. С оглед физическия и психически тормоз, оказан на работното място и по време на изпълнение на обществения ангажимент на колегата съветник,  настоятелно приканваме г-жа Лалчева да предприеме всички необходими превантивни мерки и действия за недопускане на подобни неприятни ситуации в бъдеще, както и за обезпечаване сигурността на общинските съветници в заседателната зала.

Призоваваме г-н Захариев публично да поднесе своите извинения към нашия колега Христо Якимов, както и към целия Общински съвет, за непристойното си и недопустимо поведение и отношение към общински съветник, както и към самата  институция.  Обръщаме  специално внимание на г-н Захариев, че именно с активното съдействие на общински съвет Ботевград, в администрацията са постъпвали и са разпределяни средства за капиталови разходи, от които в най-голяма степен в последно време се е възползвала неговата фирма СД „Цеки- Захариев и сие“, и то основно чрез процедури по директно възлагане на обществени поръчки, съгласно официална справка.  

 

           

 



Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Март, 17:21

    Izvini se be katil vracheshki

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Март, 17:43


    Журналистите, поинтересувайте се какво стана с досъдебното производство, образувано по повод смъртта на момчето, което почина при сблъсък с дърво на скутера на сина на друг кметски приятел- Цено Цеков.Така ще нарисувате пълната картинка на кметския антураж.

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 27 Март, 18:01

    A gore na snimkata vsicki sa spoluclivi

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 27 Март, 18:04

    ta snimka e mnogo stara shtom i petar Batev e tam.Otiva im s nego,ma da zemat i K.Toncev sha sa po originalni

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 27 Март, 18:19

    Ххахх , УБАВЦИ !!!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 27 Март, 22:20

    Тоя цеки само като го видя каква лоена топка е ми се повръща. Ако имаше поне малко мозък, щеше да го използва,та да му каже човек евала,а той използва физическа сила. Ток е само един търбух пълен с л...а.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 28 Март, 10:41


    Не само съветниците - всички сме възмутени!!!
    Недопустимо е поведението на Цеки и в други случай. Нека да не забравяме, че той е, или е един от собственицте на фирмата, при работа в която почина Матей от Врачеш.
    Никой работодател не иска проблеми, но в случая момчето май нямаше специалната екипировка, предпазна каска и инструктаж. Доколкото си спомням случая – другите работници бяха ходили до дома на Матей да искат здравната книжка на момчето без да кажат на близките за случилото се; лекаря в ботевградската болница пък беше на мнение, че Матей се е просто подхлъзнал, защото видите ли и самия Матей така му бил казал /слава богу, че има и съдебната експертиза/; разправял Цеки на ляво и на дясно, че бил дал пари на лекарите за операция при положение, че операцията е била по спешност в Бърза помощ и там не се плаща; уж бил дал някакви пари за погребението на момчето, а се оказа, че е удържал значителна сума от заплатата на Матей за това, че Матей бил дължал на някой си пари /това отново е самозабравяне, защото той е просто един работодател, а не човека, който да урежда финансовите отношения на работниците си; да не говорим за експерта от НОЙ, който трябва да даде безпристрастно становище, но понеже Цеки е много добър и услужлив човек изпрати лично сина си да го докара от София Усмивка ... и т.н. и т.н. ... та накрая май се оказа, че Матей видите ли сам си е работил - без този ден според работодателя му да е трябвало изобщо да бъде на работа ...
    Според мен Цеки отдавна демонстрира самочувствие над закона, предвид факта, че при смъртен случай работодателя е длъжен веднага да уведоми полицията за това, а Цеки не само не го е направил, но и бързо, бързо неговите работници веднага след злополуката са заринали дупката и прибрали багера от мястото.
    Възмутен съм !!! Предполагам сте възмутени и всички вие, които прочетохте редовете по-горе.
    СЛЕДВА ЛИ ТОГАВА ДА НИ ВЪЗМУЩАВА ЕДНА МАЛКА, НАЙ-ВЕРОЯТНО ХУЛИГАНСКА ПРОЯВА В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ СЛЕД ВСИЧКО ТОВА ?!!!
    Не му харесват на човека думите на хората, че само неговата фирма работела, а аз си задавам въпроса: ИМА ЛИ ИЗОБЩО ПРАВО НЕГОВАТА ФИРМА ДА РАБОТИ, по простата причина, че ако бъдат уведомени органите, които дават въпросните лицензи дето днес размахва големия ПРИЯТЕЛ на кмета и разрешават европейските проекти - едва ли Цеки или който и да е там би имал шанс!
    ... А темата за приятелството  е друга тема! Лично аз на мястото на кмета бих я премислил!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: у 28 Март, 19:30

    Какво става с кабелите на интернета под земята над земята какво става пак ли ще изтриете коментара ми налагате цензора ли кой кой ще оправи кабелите

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 29 Март, 18:01

    Кой ще премести кабелите на интернета

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (40)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete