Петък, 19 Април 2024, 15:24

Делегация от Костинброд на работни срещи в Сицилия

17 Май 2018, 13:59
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 3043 0


Принцът на Палермо, о.Сицилия, Република Италия посрещна българска делегация, по повод “Седмицата на културата” в избраната за столица на културата-Палермо!
Изключителното посещение на българска делегация в Палермо, водена от Елена Леви и Емилия Михайлова, започна с откриване на изложба на черква “Св.Петка” с.Богьовци и представяне на късноримска резиденция “Скретиска”на Император Константин Велики.
На 13 май 2018г. принцът на Палермо-Бернардо Торторичи Монтаперто ди Раффадали, Принц на Раффадали и Дука на Сан Николо’ отдаде безвъзмездно изложбена зала на община Костинброд, след като бе въодушевен от стенописите в черквата “Св.Петка” в с.Богьовци.
Делегацията включваше г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, зам.- кметовете Александър Ненов, г-жа Теодора Гогова и инж.Габриела Георгиева, общинските съветници: д-р Атанас Тенев-председател на ОбС, Анна Радовска-зам.-председател на ОбС ,Анета Михалова, Клара Кръстанова, Даниела Станкова, Димитър Найденов, Николай Борисов, Иван Иванов.


Пакт за приятелство Салеми-Костинброд.
Кметът на община Костинброд и кметът на община Салеми, провинция Трапани – Италия подписаха първоначално намерение за споразумение за дългосрочно сътрудничество и побратимяване. На 14 май - Денят на обединена Италия е ден, в който тръгва обединението на Италия от град Салеми, който е и столица на държавата за кратко, с начело- Джузепе Гарибалди. Българската делегация имаше възможността да се запознае с ръководството на община Салеми и да посети местни фабрики. Посещението е планирано по покана на Доменико Венути – кмет на община Салеми. Г-н Венути посрещна гостите си в замъкът Il Castello Normanno-Svevo. В една от изложбените зали на впечатляващия дворец бе подписано първоначално намерение за споразумение между двата кмета. На срещата от Италианска страна присъстваха и Калоджеро Анджело-главен зам.-кмет, Антонио Брунета -зам.-кмет на община Салеми, Вито Скализи-зам.-кмет в ресор “Култура, спектакли и спорт” и Салваторе Каша – президент на ротъри клуб “Салеми” и президент на Асоциацията на ресторантьорите.

Посещение на делегацията от Костинброд и в община Багерия.
Представителите на местната власт от община Костинброд официално бяха посрещнати в община Багерия, провинция Палермо, Република Италия.Делегацията от община Костинброд, водена от кметът г-н Трайко Младенов, неговите заместник кметове, председателя на ОбС-Костинброд -д-р Атанас Тенев и общински съветници, бяха топло посрещнати от кметът на община Багерия, Патрицио Чинкуе и председателя на общинския съвет в Багерия, Маурицио Ло Галбо. На срещата присъстваха и поздравиха гостите с добре дошли председателят на търговската камара на град Багерия и зам.-кметът по култура- г-жа Ромина Айело.



Източник: http://kostinbrod.bg/

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete