Сряда, 24 Април 2024, 22:52

Делегация от Община Елин Пелин посети побратимения Руски град Наро-Фоминск

4 Октомври 2013, 18:46
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2889 0


Делегация в състав: талантливите деца от вокална група „Камбанки“ - Даниел Петров, Стела Стоянова и Беата Вряшкова и придружаващите ги Снежана Цветанова и двама общински съветници, водена от г-жа Ангелина Димитрова - заместник-кмет на Община Елин Пелин, посети руския град Наро-Фоминск по повод традиционния празник на града.

Посещението бе по покана на г-н Баранов - глава на Наро-Фомински муниципален район, в съответствие с политиката за разширяване на българо-руските отношения, запазване и популяризиране на богатите културни обичаи на двата народа и реализиране на перспективните идеи в областта на хуманитарното сътрудничество.
Наро-Фоминск е град в Московска област. Намира се на брега на река Нара. През април, 2009г. Наро-Фоминск получава званието „Город войнской славы“.

По време на престоя си българските гости имаха възможността да разгледат града, да се запознаят с неговото минало и настояще.
Те  присъстваха  на тържественото откриване на празника, по време на който г-жа Ангелина Димитрова поднесе поздравителен адрес от името на Кмета на Община Елин Пелин г-жа Галя Георгиева и благодари за топлия прием на домакините, а малките таланти от ВГ „Камбанки“ със своето изпълнение на популярния цигански руски романс „Не буди меня, мамо“, предизвикаха бурни аплодисменти в залата и  успяха да вдигнат публиката на крака.

В официалната среща на побратимените градове взеха участие гостуващите делегации от Китай и Латвия.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete