Петък, 24 Май 2019, 16:48

Ден на доброволеца в община Костинброд

5 Декември 2018, 19:56
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 217 0


Пожарникари от РСПБЗН-Костинброд и доброволци от доброволно формирование „Феникс“ проведоха демонстрация по евакуация при възникнал пожар, вследствие на терористичен акт.

Международния ден на доброволеца, 5 декември, беше отбелязан с демонстрация по евакуация на ученици от СУ „Д-р Петър Берон“, гр. Костинброд. Представители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“-Костинброд, заедно с Доброволното формирование „Феникс“ към община Костинброд показаха как се действа при гасене на пожар. Занятието започна със сигнал за тревога и след 3 минути и 31 секунди всички успешно успяха да се евакуират на безопасно място в двора на СУ „Д-р Петър Берон“.

Според сценария на занятието, доброволците демонстрираха как се гаси пожар с пожарогасител, обясни началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“- Костинброд инж. Здравко Александров.

Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов присъства на демонстрацията и прикани всички млади заитересовани граждани на община Костинброд, навършили 16 години, да кандидатстват за прием в Доброволно формирование „Феникс“. Инж. Пламен Мишев- директор на Териториално поделение „Държавно горско стопанство-Сливница” беше поканен от кмета на община Костинброд да присъства на евакуацията.
След демонстрацията в двора на училището, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Георги Иванов и зам.-кметът на община Костинброд г-н Александър Ненов връчиха служебните карти на Доброволното формирование „Феникс“.

До момента на територията на Република България са формировани 174 доброволни отряда с 2471 доброволци. Формированието „Феникс” в община Костинброд има 15 доброволци. Формированието е създадено за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях. Право да кандидатства за членство в ДФ “Феникс“ има всяко дееспособно физическо лице навършило 16 години, което има постоянен или настоящ адрес на територията на община Костинброд, а над 18 години то може и да участва в акции.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (1)

За кого ще гласувате на изборите за европарламент на 26 май?

Анкета » коментари (1)

За кого ще гласувате на изборите за европарламент на 26 май?

отговори
ГЕРБ и СДС (67)
70% Complete
БСП за България (82)
70% Complete
ДПС (7)
70% Complete
ВМРО-БНД (21)
70% Complete
Атака (4)
70% Complete
Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ) (10)
70% Complete
Воля – Българските Родолюбци (11)
70% Complete
Демократична България (4)
70% Complete
Коалиция за България (3)
70% Complete
Глас Народен (1)
70% Complete
ПП Възраждане (5)
70% Complete
За друга формация (5)
70% Complete
За независим кандидат (9)
70% Complete
Нямам намерение да гласувам (54)
70% Complete