Четвъртък, 28 Март 2024, 22:37

Ден на отворените врати в КЕЕ-Ботевград

25 Април 2019, 15:13
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1164 1


Днес, 25.04.2019г., абитуриенти от 12 клас на ПГТМ „Христо Ботев“ посетиха Колеж по енергетика и електроника, катедра „Електроника компютърни системи и технологии“ в рамките на Ден на отворените врати. Заинтересованите ученици разгледаха лабораториите, в които се изследват различни физични и електронни системи. Гостите се заинтересоваха от компютърните зали, в които сложните компютърни знания и умения се придобиват и упражняват.

Водещата на срещата, и.д. ръководител катедра ас.Надежда Спасова, подчерта: „Ние предлагаме обучение по атрактивна и търсена от младите хора специалност „Приложна електронна и компютърна техника”. Тя дава възможности за професионална реализация в широк спектър от дейности. Смело мога да кажа, че сред нашите възпитаници няма безработни и че те са търсени и предпочитани сред работодателите. Дипломата за висше образование се издава от най-големия технически университет в България – Технически университет – София. Разбираме колко е важно за нашите студенти да могат да се самоиздържат по време на обучението си. Затова, учебните занимания при нас се провежда в съботните и неделни дни, което е една чудесна възможност за обучение и работа едновременно“.

За втора поредна година абсолвентите на катедрата ще могат да се запишат в магистърска програма по специалността „Автоматика, информационна и управляваща техника“ в ТУ- София филиал Сливен, като обучението е локализирано в Ботевград.

Своята оценка за добра подготовка и академично отношение на преподавателите към студентите споделиха Иво Михайлов и Георги Начев, които се обучават понастоящем в Колежа.
Георги Начев, който е секретар на студентския клуб в катедрата подчерта, че инженерната подготовка освен добра квалификация и хубава професия възпитава в дисциплина и ефективност на работа.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (2) (1)
    1. добавен от: Анонимен 25 Април, 22:16

    След много кратка справка в сайта на МОН ще разберете че това училище не съществува на тяхната страница. И образованието е полу-висше, или степен професионален бакалавър, не лъжете хората че излизат инженери.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete