Петък, 29 Март 2024, 07:25

Ден на отворените врати в ОУ"В.Левски"- Ботевград показа таланта и знанията на неговите ученици

18 Януари 2018, 12:49
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2424 3


Днес в ОУ”В.Левски” –Ботевград бе организиран Ден на отворените врати под надслов „Зимни празници в училище“. 
Целта на инициативата е училището да презентира пред родителите на бъдещите първокласници и пред обществеността на Ботевград стила, методите и качеството на обучение в процеса на образователно-възпитателната работа, както и да бъде показана разнообразната дейност на клубовете по интереси по проект BG 05M 2OP001-2.004-0004 “Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности , развиващи специфични знания, умения и компетентности – ТВОЯТ ЧАС”.
Предварително ръководството на училището е провело разговори с директорите на детските градини и е отправило покана да присъстват на събитието. „Целта е не само да видят какво правим, а да зададат въпроси, касаещи бъдещото обучение на техните деца”, заяви директорът на ОУ”В.Левски” Евгения Иванова.
В училището по Проект „Твоят час“са създадени общо 12 групи, като от тях 6 са по интереси и 6 са предназначени за ученици с обучителни затруднения.
Клубовете по интереси са „ Работилница за красиви неща” с ръководител Стилиян Станчев, клуб „Хармония” с ръководител Георги Иванов и клуб „Хороводец”с ръководител Радка Ангелова, група по английски език “Spelling Be” с ръководител Мария Каменова и „Приложна математика” с ръководител Снежана Геновска. Групите по обучителни затруднения са 5 в начален етап и 1 в прогивназиален етап.

Денят на отворените врати започна с открит урок в първи клас. Присъстваха близо 20 родители и учители от детски заведения и основни училища на територията на Ботевград. Открити уроци се проведоха и в останалите класове от начален етап. В почти всички беше използвана мултимедия. Втори „а” клас показаха занимания по интереси, а втори „б” клас – много интересна възстановка на коледните обичаи и традиции в нашия край. Трети „а” клас представи открит урок за гатанките, а в трети б наричаха за здраве и благополучие през новата година. Учениците от паралелките в четвърти клас показаха бинарен урок – по математика и български език. 
След приключване на откритите уроци се състоя кръгла маса, на която родителите зададоха въпроси, какво предвижда ръководството на училището за следващата учебна година. Директорът на училището Евгения Иванова заяви,че в центъра на образователно-възпитателния процес ще бъдат поставени интересите на учениците, така че всяко дете да намери своето място в този процес. „Това означава, че ученикът трябва да се занимава с това, което най-много харесва, да се чувства значим, да добие самочувствие на можещ и по този начин да изпитва удовлетворение от това , което прави. Това може да се случи чрез въвеждане в първи клас на дисциплини като хореография и изобразително изкуство. Училището има  ресурси от преподаватели, както и технически ресурс за  часове по английски език и по информационни технологии, но всичко зависи от това колко деца ще дойдат в училището и колко паралелки в първи клас ще бъдат сформирани”, каза в заключение Евгения Иванова. По думите й възможността, която Министерството на образованието и науката дава на училищата да кандидатстват за иновативни, е чудесна и полезна. Срокът е до 31 януари 2018г и ОУ”В.Левски” ще кандидатства. Това ще даде възможност за въвеждане на интегрирани паралелки – в един клас ще могат половината ученици да изучават английски език и половината – хореография в свободно избираемите часове. 

В момента учениците в първи клас тук са 27 деца в една паралелка, от които четири са в индивидуална форма. Общият брой на учениците е 240. 

Денят на отворените врати показа какво умеят учениците в няколко клуба.
В клуба по английски език децата бяха разделени на два отбора “The lions” и “The monsters”. Te бяха изрязали букви на латински език и ги подредиха на дъската. „Отборът, който напише думата без грешка и спелува правилно печели точка. В клуба учениците се учат да пишат и изговарят думите на английски език правилно - сподели Мария Каменова. Според ръководителя на клуба те дори се забавляват, защото проявяват творчество и самоинциатива. 

В следващия кабинет – на клуба по „Приложна математика” децата от втори „а” клас разиграха игра „Танцуващи снежинки. Те решаваха задачи от учебния материал за единици и десетици по интерактивен начин. Клубът представи открит урок „Събиране от вида 27+15 – танцуващите снежинки”.

Клуб „Работилница за красиви неща” с ръководител Стилян Станчев демонстрира умения за изработване на текстилни пана, колиета, гривни, кули от хартия и други. Клубът получи заслужено първо място в конкурса за рисунка, организиран по повод Деня на Ботевград. 
Клубовете „Хармония” и „Хороводец” изненадаха с интересна хореография, а Пенка Георгиева от 6-ти „а” клас показа завидни певчески умения. Момичето сподели, че се занимава с пеене от 3-годишна. 

В края на проявата директорът Евгения Иванова пожела здраве и късмет на родителите и изрази надежда училището да запише достатъчен брой първокласници, по думите й ако не тази, то следващата учебна година. 

Показаните снимки са само от дейността на клубовете по интереси.



Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (6) (2)
    1. добавен от: Анонимен 18 Януари, 14:56

    Къде са нашите деца от 3б клас.И те участваха?

  • Отговори (6) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Януари, 15:06

    Чудесна инициатива!

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Януари, 15:52

    До №2-Показаните снимки са само от дейността на клубовете по интереси.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete