Вторник, 23 Април 2024, 17:54

Ден за борба с тормоза в училище

23 Февруари 2017, 13:13
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1871 0


Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция.
Всичко започва през 2007 г. като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно училище в Канада. През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия обявява този ден от февруари за ден срещу тормоза в училище. Всяка следваща година все повече ученици го честват, идвайки в училище с розови тениски и дрехи, на които пише „Тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“. Скоро инициативата се подема и от хиляди училища по целия свят. За първи път в България се отбелязва през 2012 г.
Нестандартно отбелязване на Деня срещу тормоза се състоя в двора на СУ "Д-р Петър Берон". Ученици от училището, както и от Второ ОУ "Васил Левски", се превърнаха в част от голяма розова фланелка с розови балони, както и червени, на мястото на сърцето. Балоните бяха пуснати да отлетят във въздуха, а събитието беше снимано с дрон. Инициативата е част от кампанията на община Костинброд "Аз избирам доброто". Организатори са Дневен център за работа с деца на улицата, Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция.
Учениците от Първо ОУ "Васил Левски" гр.Костинброд се включиха в инициативата с беседи и разговори на тема “Не на тормоза в училище”. Учители, ученици и г-жа Вера Христова от детска педагогическа стая обсъдиха проблемите за тормоза в училище и семейството и необходимостта да бъдем съпричастни и да не затваряме очите си, когато някой е подложен на насилие и унижение.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (179)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete