Четвъртък, 25 Април 2024, 07:15

Депутатите от София област НЕ уважиха срещата с жителите, които протестираха в неделя при Врачеш

15 Ноември 2018, 19:33
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3167 22


Народните представители от София област не уважиха поканата за среща с жители на община Ботевград, които протестираха в  неделя на входа на с. Врачеш. Срещата бе насрочена за тази вечер в 18ч. и трябваше да се проведе в читалището в с. Врачеш, където обаче управляващите така и не се появиха. В салона на читалището се събраха не повече от 30/40 човека, предимно от с.Врачеш. Целта на срещата бе гражданите да бъдат чути, да се чуят техните искания и проблеми.

Да припомним имената на 8-те народните представители от София област: ПП ГЕРБ: Мартин Тинчев, Валентин Милушев, Васил Цветков, БСП за БЪЛГАРИЯ: Иван Ченчев, Радослав Стойчев, Лало Кирилов, ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО- Явор Божилов Нотев, ВОЛЯ- Албена Владимирова Найденова.

На срещата, която така и не се състоя, присъства кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов, кметът на с. Врачеш Марин Бончовски, общинските съветници Цветан Цолов, Тихомир Найденов, Милчо Владимиров и Веселка Златева, които стояха редом с гражданите и чакаха депутатите в продължение на 30 минути.

След като никой от тях не дойде, кметът на община Ботевград обясни, че от своя страна е изпълнил поетия ангажимент да покани на среща народните представители от София област. „Изпратих писма на всеки един по отделно и гарантирам, че тези писма са получени. Прецених, че четвъртък е подходящ ден, изхождайки от деня неделя и те ще имат 4 дена да си организират програмите, да пренасочат ангажиментите си и да дойдат. В интерес на истината не ми потвърдиха, че ще дойдат на тази среща, аз не съм и изисквал това нещо, защото не мога да им разпореждам присъствие на тази среща. Всички обаче са поканени. Трима народни представители са поканени персонално, с телефонен разговор- Мартин Тинчев, Иван Ченчев и Явор Нотев.
Това са тримата народни представили, които предполагам, че добре познавате, защото често идват в нашата община. Какви са мотивите да не присъстват днес, не искам да гадая. Просто искам да кажа, че им беше дадена възможност да чуят вашето искане и да направим една такава среща”, заяви кметът Гавалюгов.

Той внесе малко повече яснота по отношение на актовете, които са били съставени на някои от гражданите, участници в протеста, който се състоя в неделя- 11.11.18г. Градоначалникът обясни, че такива актове се съставят в цялата страна. По думите те имат предупредителен характер. „Тези актове трябва да дойдат в общината за съставяне на наказателно постановление, само че всеки един акт подлежи на възражение и възражението може да бъде прието. Към днешна дата няма постъпили актове от местното полицейско управление. Съветвам тези, които са подписали такъв акт, да напишат възражение”, каза кметът на общината. И пое ангажимента да ги разгледа по целесъобразност, когато стигнат до него.

Кметът Гавалюгов съобщи, че в Общинска администрация Ботевград е входирано уведомление за провеждането на протест, който ще се състои в два порени дни- неделя и понеделник, като мястото отново е на главен път I-1 София - Ботевград на входа на с.Врачеш. Часът ще бъде упоменат допълнително.

В тази връзка присъстващите граждани приканиха всички жители на община Ботевград да се съберат в неделя и понеделник, но не стотици, а хиляди, и не само жители на с. Врачеш, а жители на цялата община Ботевград, за да блокират движението. Недоволните граждани бяха категорични, че този път няма да се оттеглят, докато депутати, които днес трябваше да присъстват, не се появят на протеста лично, за да заявят пред тях исканията и притесненията си.

Чуха се много изказванията някои, от които гласяха така: „Когато става въпрос за избори, да ви избираме за депутати, можете да дойдете, а когато трябва да защитавате правата ни, ви няма да се появите”.
„Тези депутати ще ни дойдат на крака, няма да отворим пътя, докато не ни обърнат внимание”.


Какви наистина са причините депутатите да не уважат насрочената за днес среща и кой ангажимент може да бъде по-важен от проблемите на хората, на обществото, на жителите, които са им гласували доверие и са ги избрали за свои защитници, защитници на права и интереси, така и не стана ясно. Единствено народният представител Мартин Тинчев се е свързал с жител на с. Врачеш и в телефонен разговор е заявил, че е възпрепятстван и няма да присъства на срещата.

Тинчев е съобщил, че в понеделник е приемният му ден в Народното събрание и е готов да приеме всеки гражданин, който пожелае да се срещне с него. Като друг вариант за среща с него Тинчев е съобщил, че от началото на декември ще има поредица от срещи във Врачеш и Ботевград. Това също породи недоволството на гражданите, които бяха категорични, че те няма да отидат в Народното събрание, а че Мартин Тинчев е този, който трябва да дойде, да се изправи пред тях и да чуе исканията на всеки гражданин.

На излизане от сградата на читалището врачежани приканиха всички- в неделя и понеделник да присъстват на протестите на входа на Врачеш.


Източник: balkanec.bg

Коментари (22)

  • Отговори (27) (2)
    1. добавен от: Анонимен 15 Ноември, 20:19

    Тинчев къде е? Ако няма да се прибира тази вечер, някой да отиде да спи при жена му. Да не я е страх сама.

  • Отговори (18) (2)
    2. добавен от: Анонимен 15 Ноември, 20:25

    Неделя 12.00ч.

  • Отговори (19) (2)
    3. добавен от: Анонимен 15 Ноември, 22:05

    Какво я бройте тази мишка Тинчев

  • Отговори (16) (2)
    4. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 00:33

    Депутатите така ще бъдат НЕ уважени на следващите избори.

  • Отговори (7) (2)
    5. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 07:23

    Той Тинчев и Ченчев са един дол дренки, само лъжат хората и двамата излъгаха Трудовчани!

  • Отговори (2) (5)
    6. добавен от: Турист 16 Ноември, 07:55

    А за какво е протеста, какво се иска?

    • (11) (1)
      1. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 08:50

      За да спиш спокойно зимен сън, а пачките да валят отгоре.

  • Отговори (4) (2)
    7. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 08:35

    Боклуци са долни

  • Отговори (3) (3)
    8. добавен от: Турист 16 Ноември, 10:07

    И последно, за какво е протеста? От статията не става ясно, а и коментиращите не спомагат.

  • Отговори (1) (11)
    9. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 10:20

    Я напишете как безполезното недоразумение-пионката гавалигльо снощи е обрал всички калъфки на "Кмет на годината"??

  • Отговори (5) (1)
    10. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 11:00

    Кой е този Тано Аловски,че за пръв път го чувам?Къде живее,от Врачеш ли е?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete