Сряда, 24 Април 2024, 13:51

Десет от ФК "Скравена" удържаха ОФК "Правец" в регионалното дерби на кръга

8 Май 2021, 19:05
обновена на 11 Май 2021
(0) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1574 0


Отборите на ФК "Скравена" и ОФК "Правец" не излъчиха победител в регионалното дерби на 16-ия кръг от А ОГ София - Запад. Двата тима завършиха наравно 1:1, след като правчани имаха числено преимущество след 62-ата минута на мача. Тогава капитанът Светослав Джезов бе изгонен след втори жълт картон, но до края на срещата скравенци стиснаха зъби и удържаха натиска на правчани, регистрирайки втората си точка от началото на кампанията. До равенството се стигна след като малко преди края на ;първото полувреме Неделин Костадинов изведе домакините, но 9 минути след началото на втората част Ивелин Любомиров възстанови цифрите. До края на мача натискът от страна на ОФК "Правец" бе наистина сериозен, но желанието им да спечелят три точки бе спряно от находчивата игра на ФК "Скравена" в отбрана, а и до голяма степен чисто спортния шанс, който наклони везните в полза на скравенци. Двубоят се игра на стадиона в Скравена днес (8 май), като до някаква степен отговори на очакванията. Двата отбора  подходиха малко по-лежерно в дадени моменти от мача, но като цяло показаха стремеж да дадат най-доброто от себе си. 

През първото полувреме гостите от Правец имаха по-добрите голови положения в своята сметка. Първо изстрел на Ивайло Златев - Терминатора се размина на косъм от целта в 16-ата минута, а 5 по-късно Ивелин Любомиров демонстрира добра скорост и изпревари вратаря, но не уцели вратата. В 25-ата минута Ивайло Златев - Терминатора пък се разписа, но попадението не бе зачетено заради фаул срещу Светослав Джезов. Първата опасна възможност за ФК "Скравена" пристигна в 32-ата минута след изстрел на излезлия на добра позиция Йордан Йорданов - Дачи, но спасен от Наско Николов. В заключителните минути от първата част темпото се забави, играта се накъса и единоборствата взеха връх, което изнерви обстановката. В 39-ата минута Иван Иванов от ОФК "Правец" уцели гредата след силен изстрел с глава. А в 43-ата минута противно на създадените положения, домакините от ФК "Скравена" откриха резултата след гол на Неделин Костадинов - 1:0. 

Силно начало за ОФК "Правец" през второто полувреме бързо възстанови паритета. 9 минути след началото на втората част, Ивелин Любомиров се възпозлва от пас на Иван Иванов и изпреварвайки вратаря промуши топката в мрежата за 1:1. Малко след това домакините имаха претенции за нарушение в наказателното поле срещу Неделин Костадинов, подминати от главния рефер. Най-ключовото събитие на терена се случи в 62-ата минута, когато бе изгонен капитанът на скравенци Светослав Джезов за втори жълт картон. Оттам насетне мачът влезе в 15-минутна "дупка", в която почти нищо интересно не се случи. Финалните 10 минути обаче бяха доста интересни и осеяни с положения за ОФК "Правец". Гостите увеличиха оборотите и дейно преследваха пълния обрат в мача, създавайки положение след положение. В 81-ата минута вратарят на ФК "Скравена" Калин Блажев показа отличен рефлекс след изстрел от дистанция на Иван Иванов. До края на срещата Блажев трябваше още няколко пъти да се намесва ключово, за да запази вратата си без повече голове до края. Така в регионалното дерби между ФК "Скравена" и ОФК "Правец" победител не бе излъчен и точката бе поделена. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец" , футбол , ОГ София Запад , ФК Скравена

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete