Вторник, 23 Април 2024, 23:47

Десети певчески конкурс „Парад на детската забавна песен” – Костинброд 2019г.

15 Декември 2019, 23:18
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 642 0


На 14.12.2019г. от 16:00 часа започна десетото издание на певческия конкурс „Парад на детската забавна песен” – Костинброд 2019г. В този късен следобед в препълнената зала на НЧ „Иван Вазов – 1947” цареше невинността и добротата. Под бурни аплодисменти се изявиха вокални групи, дуети и солови изпълнители от почти всички детски градини, училища и читалища от община Костинброд, както и гости от община Божурище, Сливница, Годеч и град София. Публиката цели четири часа изживя очарованието на детските таланти и красотата на творческия порив на младите певци.
Фестивалът беше организиран от община Костинброд, с подкрепата на Съюза на българските композитори и със съдействието на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Събитието откри кметът на община Костинброд – г-н Трайко Младенов.
На „Парад на детската забавна песен” - Костинброд 2019г. впечатляваше съставът на журито:
Живко Колев е cpед най-извеcтните и тъpcени поети и автоpи на текстове за попyляpни пеcни y наc. Автоp и на многобpойни шоyта, концерти и ваpиатетни пpогpами. Един от cъздателите на тpио “НЛО”, пpодyцент на над 30 албyма. Автоp и на 4 книги c поезия.
Димитър Гетов е български музикант, аранжор и композитор. Завършил Българска държавна консерватория. Композитор на песни, оркестрови пиеси и музика за естрадни спектакли. Автор на най-големия хит на Георги Христов “Черно и Бяло”;
Дора Драганова има издадени и записани над 300 хорови, детски и поп-песни, фолклорни обработки и инструментални пиеси, 3 компакт диска с детски песни: „Чело коте книжки”, ”Хитрото мишленце” и ”Ранобудно петленце”.Тя е носител на 29 наши и международни награди за композиция и Плакет на ЦХС и Комитет за култура за принос в развитието на любителското художествено творчество. Член е на Управителния съвет на Съюза на Българските композитори.
Достатъчни гаранции за сериозно и мащабно състезание в сферата на вокалното изкуство. И потвърждение за възвишеното намерение – да се даде простор на младите таланти и да бъдат стимулирани за нови още по-високи изяви.
Представени бяха 26 учебни и културни институции, но те включиха към груповото си пеене и излъчени от тях индивидуални изпълнители, така че броят на състезаващите беше над 50. Участниците бяха разделени в три категории – от 3 до 7 години, от 1 до 4 клас и от 5 до 9 клас.
А за да се даде време за спокойно и обективно оценяване, паузата се запълни от друго приятно събитие – мюзикълът „Двеста хитринки“ на Ран Босилек, представено от Симфониета- Враца.

След мюзикъла за деца се премина към награждаването и официалната част. На десетия парад на детската забавна песен присъстваха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- Председател на ОбС-Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, г-жа Анастасия Попова-общински съветник, г-жа Росица Иванова – началник на Регионално управление на образованието - София регион и г-н Константин Томанов - секретар на Централната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Всички официални гости връчиха награди и се изказаха от сцената на НЧ „Иван Вазов-1947“.
Благодарим ви мили деца за любовта, с която ни заредихте!
До следващата година, когато ще честваме 11 години „Парад на забавната детска песен”!
Всеки участник, който не е присъствал на награждаването моля да се свърже с община Костинброд за предаването на наградите. Протоколът от журито ще бъде публикуван на 16.12.2019г.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete