Вторник, 23 Април 2024, 13:22

Деца от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" засадиха свои дръвчета

24 Януари 2020, 09:16
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 1492 0


Идеята за засаждане на няколко дървесни вида, които успешно се аклиматизират и развиват на територията на община Сливница води началото си от октомври 2019 г. Инициирана от Маргарита Божкова, идеята придоби своята реалност в най-голямото училище в общината СУ „Св. Св. Кирил и Методий“. В началното му училище, в инициативата се включиха ученици от първи до четвърти клас и родители със стремежа за по-зелено училище.
От Гората.бг са осигурили пакети от трийсет броя детски образователни комплекти за отглеждане на собствено дърво, които съдържаха екологични саксии от рециклиран материал, желъди от червен дъб, семена от явор, етикети, биотор, инструкции.

След израстването им през пролетните месеци ще бъдат посадени в двора на училището и на територия на общината. Така децата сами ще усетят благородството на голямата идея като могат сами да засадят, отгледат и да се радват на стотиците засадени дървета.

Гости на знаменателното събитие бяха Председателят на ОбС - Сливница Милко Миланов и общинският съвтник Цветелина Григорова.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (177)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete