Събота, 20 Април 2024, 08:28

Деца от цялата община се включиха в откриването на Фестивала на талантите

6 Април 2012, 15:26
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2801 1


Фестивалът на талантите по повод предстоящите Великденски празници бе официално открит днес в сградата на ОУ”Васил Левски” . Учебното заведение е домакин на събитието. В него се включиха деца от шест основни, две средни училища и всички детски градини на територията на община Ботевград, съобщи Янка Ганчева, Главен експерт „Образование” в община Ботевград.  Фестивалът се осъществява по проект „Икономика на бъдещето” на сдружение „ Ранообразни и равни”, иницииран от фондация „Америка за България”. Г-н Христо Андреев- Началник на Регионалния инспекторат, поздрави всички деца с талантливите им изяви, за които вече се е убедил от изложбата на рисунки,  подредена в читалище „Христо Ботев”. Той пожела на всички участници във фестивала успешен старт по реализирането на проекта.
Първи на сцената излязоха възпитаниците на ЦДГ”Синчец” с директор Таня Цанова и музикален ръководител Ирина Радкова. ОДЗ’Звънче” с директор Маргарита Николова и ръководител Иванка Христова представиха  танци на детските мажоретки. ОУ”Н.Вапцаров” се представи с народни танци, сценка „Трите баби” и танци на младежка група „Jump girl”. Учениците от ОУ”В.Левски” впечатлиха публиката с брей-танц, танц тип биит-бокс и скеч по Любомир Пеевски. Авторски стихотворения представиха децата от ОУ”Любен Каравелов” с. Трудовец. Те представиха индивидуални изпълнения на няколко песни. ОУ”Св.Св. Кирил и Методии”с. Скравена изиграха народни танци, ”Танцът на далматинците”, „Ламбада” , циганския танц „Буба Мара” и две пиеси на йоника. Възпитаниците на ОУ”Васил Левски” с. Литаково също се представиха с танци. Събитието премина в присъствието на директори, учители и родители.
Със стартирането на фестивала започнаха спортни турнири по плуване и тенис на маса в Спортния комплекс на училището. Първенци в състезанието по плуване станаха учениците от ОУ”Вапцаров”.
Гости на откриването на фестивала бяха Сара Перин - директор на програма „Социални дейности” към фондация „Америка за България”, Радостин Манов – председател на сдружение „Разнообразни и равни”,  Христо Андреев - началник на Регионален инспекторат по образование, Цеца Иванова – секретар на общината, Радослав Христов, главен експерт „Интеграция на етносите” при община Ботевград, Петко Маринов, директор на ОУ „Васил Левски” , Янка Ганчева – Главен експерт ”Образование в Община Ботевград и други.
Фестивалът на талантите ще завърши с празничен концерт на художествени колективи от детски  и учебни заведения в общината в неделя- навръх празника Цветница.
По проекта „Икономика на бъдещето” общината работи вече две години, каза пред наш репортер Янка Ганчева, координатор на проекта. Общината е реализирала по него редица социални дейности. 75 деца на социално-слаби семейства от октомври 2011г. до юни 2012 г. се възползват от 50% намаление на таксите за детска градина. "Безплатни курсове за кандидат-студентски изпити във ВУЗ-овете се реализират също по този проект в ТПГ”Ст.Панчев” и ПГТМ”Хр.Ботев”, каза още  г-жа Ганчева.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: илия 7 Април, 16:39

    Много готин фестивал, за първи път виждам такъв фестивал, различен, спотртни игри, танци, песни, скечове, супер сте!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete