Сряда, 24 Април 2024, 04:59

Децата на Своге сортираха отпадъци и се забаваляваха с приказните герои от парка Хартоят, Пластоядка и Стъклояд

13 Май 2019, 12:03
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 953 1


„Екопак България“ зарадва децата от детските градини в града с подаръци и куклено шоу

Над 100 деца от всички детски градини в Своге участваха в кукленото шоу. Поради лошото време и вместо на площада, те пяха, танцуваха и се забавляваха с приказните герои Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в залата на читалище "Градище 1907".

Заедно със симпатичните животинчета, които се хранят с отпадъци от трите цветки контейнера на “Екопак България”, те се учиха защо е важно да събираме разделно и как да го правим всеки ден, за да могат отпадъците да бъдат рециклирани. Всички деца получиха подаръци – книжки за оцветяване и магнити с персонажите от кукления театър.

Безплатното куклено шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета“ в Своге бе второто от серията представления в рамките на пролетното турне на „Театър на приказката – София“ по инициатива на „Екопак България“ и в партньорство с общините Ботевград, Своге, Тутракан, Плевен, Правец, Панагюрище, Тетевен, Пещера и Стрелча.

“Научих колко вредят на Земята боклуците и как да не я замърсяваме”, със звънко гласче заяви след спектакъла 5-годишнита Борислава. А Алекси, на 6 г. издекламира: „Хартията се слага в синия контейнер, пластмасата и металът - в жълтия, а стъклото - в зеления“.

Образователната пиеса „Приказки за юначета с пълни тумбачета“ пътува из българските градове за пета поредна година. За този период актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 6100 деца на възраст от 4 до 8 години.

„Екопак България“ АД е най-голямата в страната Организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки, която инвестира в образователни инициативи, чиято цел е да научат децата да събират разделно и да се грижат за природата.
„Екопак България“ обслужва население от 2,57 млн. души в 83 общини, в които са разположени 17425 контейнера в три цвята – жълто, синьо и зелено. Компанията оперира с 42 камиона, които извозват отпадъците до 19 сортиращи инсталации.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Сметосъбиране 15 Май, 17:19

    Еее, трябваше да минат и през Общината, там колко боклуци има за чистене- хукрита, патици, пики, щуки, фесове, сутеньори и много други.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete