Четвъртък, 25 Април 2024, 09:06

Децата на ЦДГ ”Слънце” забавляваха своите баби и дядовци (снимки)

4 Април 2012, 18:02
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5928 0


Представление “Вечер на баба и дядо” се състоя днес в детска градина „Слънце” по случай пролетните празници. Възпитаниците на 2-ра „Б” група с ръководители Бойко Тодоров, Ваня Делиева и Мария Маркова зарадваха родителите и своите баби, и дядовци с песни, танци  и интересни драматизации по български приказки.
„Няма ден в календара, в който да не казваме бабо и дядо. Тези думи бабо и дядо са много свидни за нас, затова ги изричаме с много любов, както изричаме думите мама и татко. Помним ги и никога не ги забравяме”. С тези думи г-жа Делиева откри тържеството.
22-мата малчугани изпяха известни песни, добре познати на бабите и дядовците от тяхното детство. Това са „Скрила баба”, „Тръгнала е Дена”,. „Баба иде”, „ Где изчезна Лилето”, „Дядо Тричко”, „Дядо Дремко”, „Боряно, Боряно”. Децата изиграха „Стани, стани Тодоре”, приказката „Дядо и ряпа” и други.
 Дядото на Цецко разказа интересни случки от своето детство.  Той дори интерпретира част от игрите на своето детство. Играта„Гулва” е била много популярна сред децата едно време, казва дядо Цветан. В нея единият играч хвърля малката пръчка, а другият играч я удря с по-голяма тояга, за да изхвърчи надалече. В една такава игра той е пострадал и се е събудил в болницата. Затова той пожела на децата да внимават, когато си играят. „ Когато бях малък нямаше фулмастери, химикалки и водни боички, както сега. Ние рисувахме  с молив, а след като станах ученик започнахме да пишем с мастило и перодръжка. Сега Ви завиждам благородно, че днес имате толкова много играчки”. Децата слушаха с жив интерес и дори чак не им се вярваше, как така дядото на Цецко е бил и той малко дете.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete