Сряда, 24 Април 2024, 23:14

Децата от детска градина „Синчец” поздравиха д-р Шуманов и акушерите по случай празника на родилната помощ

21 Януари 2012, 12:29
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4941 3


Днес 21-ви януари  честваме  празника на родилната помощ. По този повод децата от детска градина „Синчец” поздравиха акушер-гинеколозите в ботевградската болница. Тържеството започна в 11 ч. във фоайето на МБАЛ. Присъстваха Управителят д-р Филип Филев, завеждащия акушер-гинекологичното отделение д-р Георги Шуманов, Бистра Филева-старша акушерка, д-р Френгов, д-р Стойна Петрова и още много лекари и сестри. Празникът уважи и кметът Георги Георгиев, който дари на родилно отделение  1 000 лв. От общинската администрация присъства и секретаря Цеца Иванова и Веселка Божкова от читалището. Малчуганите демонстрираха знания затова как са се появили на бял свят. Те  представиха музикална програма и рецитираха стихотворения пред усмихнатите лица на хората, които са им дали живот. Директорката на детското заведение Татяна Цанова с краткото си слово каза, че празникът на родилната помощ е празникът на новата надежда и на благодарността. „Благодарност към ръцете на хората, които помагат да се роди новото същество на бял свят. Празник на благодарността е, защото първият допир, което детето почувства, това е допирът на ръцете на лекаря гинеколог и на акушера”. Още от  езическо време е останал ритуалът измиване. В тази връзка г-жа Цанова помоли д-р Шуманов и най-възрастната акушерка в болницата Елена Лалова да покажат пред децата как се изпълнява обичаят.
След това кметът Георги Георгиев също поздрави всички лекари и акушери с думите: „Днес ние сме тук да засвидетелстваме уважение към всички лекари и акушери. Това са хората, които са посветили целия си живот на това в Ботевград да се раждат здрави и хубави деца”, заяви кметът и допълни „Аз  винаги съм казвал, това е нашето бъдеще на общината и ако ние правим много неща, то винаги се трудим в името на тези малки деца”.
Най-възрастната акушерка, 63-годишната Елена Лалова сподели развълнувана пред наш репортер, че тези, които са се родили при нея, сега раждат своите бебета. Тя е акушер вече 36 години и продължава да практикува тази благородна професия и до днес. Най-младите акушерки Бистра Филева и Ели Георгиева не скриха вълнението си от демнстрираното към тях уважение. Всички те получиха поздравления и цветя.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: естет 21 Януари, 13:03

    Пишете по-грамотно!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Януари, 13:07

    Добре, г-н Георгиев, дано наистина вече се работи повече в името на децата. Надявам се общината вече да е задоволена с пенсионерски клубове.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 21 Януари, 13:09

    Честит празник хора, даряващи усмивки и щастие на толкова много жени!
    Бъдете здрави и все така всеотдайни на професията си!
    Сбъдвайте мечтите на всички майки!
    Да ви дари Бог с дръзновение, прекрасен живот, за да дадете добра съдба и първи глътки въздух на много здрави бебета!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete