Петък, 26 Април 2024, 00:02

Дейност по проект на ЦМЕДТ "Амалипе" в ОУ „Васил Левски"- с.Видраре

31 Март 2016, 11:51
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2737 3


На 30.03.2016 г. ученическите парламенти от основните училища в селата  Лопян, Малък Искър и Видраре, заедно със своите ръководители, с директорите и учителите по СИП“Фолклор на етносите“, се срещнаха да обменят опит като поредна дейност от проекта „Всеки ученик ще бъде отличник“ към ЦМЕДТ Амалипе за 2015-2016 учебна година.
 Домакин на срещата беше ОУ „Васил Левски“, с. Видраре. Специален гост бе г-жа Мая Пенчева, координатор към ЦМЕДТ Амалипе.  Групата по „Ромски фолклор“ от Видраре откри срещата със сценка по приказката „Градината на царя“, с  която отправи  послания за етническа толерантност и уважение към различния. Рефренът от песента  „Всички сме хора  на този свят“ прозвуча като апел за зачитане културата на всеки етнос.
Председателите на ученическите парламенти презентираха  дейностите, инициирани от УП и реализирани с тяхното активно съдействие: ден на толерантността, на розовата фанелка, на Банго Васил, на майчиния език; коледни и новогодишни конкурси, тематични изложби, патронни празници и още много други.
Всички участници в срещата получиха малък подарък – тефтер и химикалка, за да записват многото дейности, които предстои да реализират.
В непринуден разговор децата споделиха идеи за бъдещи дейности и  предстоящи срещи и си размениха имейлите . Следващ етап ще бъде спортната среща в с . Лопян с активното участие и на родителите.
На финала гостите разгледаха училището  и си направиха обща снимка за спомен.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 31 Март, 20:42

    Как така та няма негативни коментари ааамаха,я се стегнете ,може ли така ,това е безобразие

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 4 Април, 17:37

    Жалко е,че няма и позитивни!Хората нямат сърце да се зарадват на доброто и хубавото,което се прави за децата и това е много тъжно! Задаваме ли си въпроса защо е така?Трябва да се замислим и заедно да търсим решението му!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 13 Април, 06:31

    8) 8) 8) 8) 8) 8) :!: :!:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete