Сряда, 24 Април 2024, 18:08

ДГ "Детелина" - с. Врачеш спечели проект към ЦОИДУЕМ

27 Септември 2018, 13:36
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1787 2


Вчера ДГ „Детелина”- с.Врачеш подписа договор за спечелен проект към Центърът за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ)  на стойност 19 454. Проектът е с наименование „Пъстри мечти” и ще се реализира в период от 12 месеца.

Целта на проекта е да създаде условия за за социална реализация и редовно посещение на образователните дейности в детската градина чрез подобряване на условията за равен достъп до образование и обучение за всички деца.

Дейностите включват: Разработване на две програми за извънурочна дейност и разкриване на два клуба по интереси- Арт клуб „Сръчни ръце” и Клуб по модерни и спортни танци -„В ритъма на танца”.

 Публични изяви в клубовете- арт ателие; концерт; фестивал на толерантността; провеждане на 3 образователни екскурзии под мотото "Весело лято", пикници сред природата и спортни състезания; Индивидуална и групова работа с родители в консултативен кабинет – Родителски клуб; Повишаване уменията на педагогическите специалисти за работа в мултикултурна среда.

Целевата група включва: Ръководител на проекта, счетоводител, 6 учители, 50 деца, 100 родители,6 доброволци, в това число 1 образователен медиатор.

 Очакваните резултати са: Подобряване на диалога между детската градина и родителите и създаване на атмосфера на искреност и доверие. Основен фактор за постигане на целите по проекта е привличане на родителите на децата от рискови групи за включване в живота на детската градина чрез провеждане на индивидуални срещи,беседи, тренинги, участие на деца и родителите в състезания, изложби, празници и открити дни. Проектът ще се реализира от  1 октомври 2018 до края на септември 2019 година.



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (32) (2)
    1. добавен от: Анонимен 27 Септември, 19:14

    Поздравления за целия колектив!
    Вижда се че в детската градина вече кипи живот и нещата
    тръгват в добра посока!
    Ето това е единственият верен път по ,който трябва да се
    върви за да се запази и училището ни!
    Успех ! Продължавайте в този дух!

  • Отговори (30) (2)
    2. добавен от: Анонимен 27 Септември, 22:29

    Браво! Успехи в реализацията!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete