Петък, 29 Март 2024, 14:39

Диети, които да избягваме

7 Декември 2013, 06:56
(0) (0)
България - Жълто
Прочетена: 1244 0


С приближаването на празниците Британската диетична асоциация състави списък на диетите на знаменитостите, които е най-добре да се избягват, предава БГНЕС.

На първо място в списъка е бретарианската диета, която се състои в заместването на храната и напитките с въздух. Следва биотайпинг диетата, при която отслабващите опитват да намалят нивата на мазнините си, като променят хормоналния баланс на тялото си.

На трето място е диетата с избягване на храни, съдържащи глутен, четвърта е диетата алкорексия, предвиждаща заместването на храната с алкохол, а на пето място е диетата на Дюкан, високопротеинова и с ниско съдържание на въглехидрати, която водела до бързо сваляне на килограми.

Бретарианската диета е следвана от актрисата Мишел Пфайфър и е подобна на следваната от Мадона „въздушна диета“. Хората, които следват тази диета, нямат нужда от храна и вода, защото те са заменени от въздуха и слънчевата светлина. Британската диетична асоциация съобщава, че хората не трябва да опитват тази диета при никакви обстоятелства, тъй като няма никакви доказателства, че могат да оцелеят само с кислород и слънчева светлина.

Биотайпинг диетата е свързана с шест различни хормона и натрупване на мазнини в различни части на тялото. Тя се състои в намаляване на телесната маса чрез контролиране на хормоналния баланс. Хората, подлагащи се на тази диета, се хранят само с определен вид храни, за да балансират хормоните си и да намалят мазнините в определени области. Британската диетична асоциация съобщава, че диетата разчита много на добавки и на „псевдонаука“. Хората ще свалят килограми чрез диетата, тъй като тя ограничава приемането на определени храни, но специалистите казват, че не е здравословна.

Диетата за приемане на храни без глутен е следвана от Гуинет Полтроу. Тя включва премахване на глутена – протеин, съдържащ се в пшеницата, ечемика и овеса. Британската диетична асоциация казва, че е важно хората с Цилиакова болест да следват тази диета, но допълва, че няма надеждни доказателства, че приемането на по-малко глутен води до отслабване. Диетата води до сваляне на килограми, защото хората просто изваждат от менюто си тортите и бисквитите, съдържащи глутен.

Алкорексията е любима на много топмодели. Тя включва приемането на много малко калории и „съхраняването им“ за обилните алкохолни вечери през уикендите. Например човек може да приема малко калории през седмицата, за да спести 1500 калории на ден. Така той ще има 10 500 „спестени“ калории, които да бъдат наваксани чрез алкохол през уикендите. Британската диетична асоциация счита, че спазването на диета с ниско калорийно съдържание само по себе си е лудост, тъй като означава, че тялото не получава витамините и минералите, от които се нуждае, за да функционира. Тази диета може да доведе до „огромни щети“ за тялото.

Диетата на Дюкан е следвана от Керъл Мидълтън и Дженифър Лопес. Тя е сложна високопротеинова, нисковъглехидратна диета, която води до бързо сваляне на килограми. Британската диетична асоциация предупреждава, че диетата може да причини липса на енергия, запек и лош дъх.

Източник: doctoronline.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete