Петък, 26 Април 2024, 00:12

Димитър Делчев: АБВ изпитват сериозен страх от борбата с корупцията

5 Февруари 2016, 11:13
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 763 0


АБВ изпитват сериозен страх от борбата с корупцията. Антикорупционният закон изплаши  много хора и това се видя при гласуването за новият министър на образованието и науката. За всички беше ясно, че неприемането на предложението означава бламиране на всякакви опити за борба с корупцията и забързване на реформата в образованието, затова гласуването не изненада никого.
 
Това каза в сутрешния блок на Канал 3 Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на правната и вътрешна комисии в парламента.
 
В предизборната си програма заложихме реформата в образованието. Тя не се случваше с темповете, с които искахме и има забавяне и проблем с учебниците, с програмите, но сме наясно, че като част от управлението носим отговорност. Вицепремиерът и просветен министър Кунева има воля да продължи реформата в образованието с по-бързи темпове и се видя, че има подкрепата на основните партньори в правителството са РБ и ГЕРБ, посочи още Делчев.
 
Той бе категоричен, че меморандумът с ГЕРБ, който ще бъде подписан следващата седмица, ще извади пред скоба ключовите за РБ сектори, в които ще има видим напредък в следващите 6 месеца.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete