Петък, 19 Април 2024, 06:09

Димитър Делчев: Ако няма машини във всяка секция, може да се касират изборите

1 Февруари 2017, 14:29
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 813 0


Ако ЦИК не изпълнят закона и на предсрочните парламентарни избори няма машини за гласуване във всяка секция, има риск изборите да бъдат касирани. 
 
Това коментира пред БНР Димитър Делчев от "Движение България на гражданите" от Реформаторския блок по повод решението на ВАС, който отмени решението на ЦИК. 
 
Решението на ВАС е очаквано, защото това, което казваха ЦИК противоречи на закона, добави Делчев. Още днес служебното правителство и ЦИК трябва да предприемат дейстия в посока за осигуряване на машини за гласуване във всяка секция, заяви Делчев. Изборният кодекс осигурява възможност за по-кратки срокове при обществените поръчки, припомни той и добави, че по груби сметки това ще струва между 15-20 млн. Това е малка сума в сравнение с възможността изборите да бъдат касирани, категоричен бе Делчев. 
 
Ние, от РБ, многократно от 2014 насам призовавахме за въвеждане на повече машини в секциите, защото знаехме, че 2016 ще е последната година с избори без машини във всяка секция, добави Реформаторът. 
 
По отношение на машинното гласуване си заслужава да се инвестира, защото решава много от проблемите като невалидните бюлетини, индийски нишки и всякакви порочни процеси с контролиране на вота, каза Делчев. 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete