Неделя, 27 Май 2018, 14:43

Димитър Делчев: Борисов тласна държавата в политическа криза

21 Декември 2016, 10:29
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 586 1

Борисов тласна държавата в политическа криза, която започна с грешната стъпка за смесването на изборите и хвърляне на оставка и продължи с дистанцирането от преговорите за нов кабинет.
 
Това коментира пред БНТ Димитър Делчев, народен представител от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок, член на правната и вътрешна комисии в парламента.
 
2 години е недостатъчен срок да се видят резултатите от реформите. Къде е електронното правосъдие, електронното управление или електронните документи – в закона, но не и на практика. Сега беше времето заложеното като законодателство да започне да се реализира и да се видят резултатите, каза още Делчев.
 
На преговорите настоявахме за незабавно приемане на закона за борба с корупцията във вида, в който е и в който ще доведе до реална борба с корупцията, а не с хиляди изменения, каза Делчев и напомни, че срокът, който беше поставен от ДБГ за включването на закона в дневния ред на правната комисия е изтекъл вчера. За нас за важни действията, не думите и убежденията и видяхме, че в това Народно събрание няма как да се сформира реформаторско мнозинство.
 
Върховенството на закона, реформите в образованието и здравеопазването, стимулиране на малките и средни предприятия също бяха сред приоритетите на РБ, обсъждани на тези срещи, но не по всички беше постигнат консенсус, коментира Делчев.
 
На въпрос за увеличаването на пенсиите Реформаторът подчерта, че РБ подкрепя повишаването им, но продължава да настоява за запушване на дупките, през които се източва системата и даде пример с инвалидните пенсии, при които още преди година РБ е подчертал, че трябва да има преосмисляне на начина на отпускане и затягане на режима, тъй като от там изтичат милиони левове.
 
Делчев бе категоричен, че Реформаторският блок ще се яви на предсрочните избори като стабилна коалиция с ясна програма за продължаване на реформите в кратък срок. Ще постигнем добър резултат, който да ни даде възможност да изпълним поставените цели, допълни депутатът.
 


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Димитър Делчев

Подобни новини

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Декември, 10:41

    Оставката си е оставка, но Егото Борисово покой не познава. Не трае то да е встрани от светлините на прожекторите и далеч от микрофоните. Блъсканицата на медийния антураж го въодушевява, угодническите усмивки на съпровождащите го държавни чиновници и кръшният журналистически смях го ласкаят, разтапят и издигат в Небесата на самовлюбеността.
    На Игнажден нищо и никакви три километра пътна отсечка, изградена край Смолян, стана повод за поредното ритуално ленторязане. И не само..

    http://chara.blog.bg/politika/2016/12/21/borisov-smiri-se.1498314

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (12)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (89)
70% Complete
Не подкрепям идеята (86)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (163)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (157)
70% Complete
Нямам мнение (12)
70% Complete