Неделя, 23 Септември 2018, 15:16

Димитър Делчев: Ботевград е управляван по честен начин и в интерес на хората

12 Октомври 2017, 11:05
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1841 11

Ботевград е първият град, който Димитър Делчев посети в качеството си на председател на „Движение България на гражданите”. Заедно с екипа му, той ще обиколи всички областни градове в България, като вчера бяха в Шумен и Варна, а днес ще посетят Добрич и Плиска.
Ето какво заяви Димитър Делчев по време на посещението си в Ботевград.

На 30 септември бяхте единодушно избран за председател на „Движение България на гражданите”. Ще правите ли промени в структурата на Софийска област и по конкретно в местната структура в Ботевград?
ДБГ има Устав, съгласно който областните координатори и общинските председатели имат мандати. Там, където тези мандати са изтекли, неминуемо ще има нов избор и ако хората оценяват дейността им, избирателите ще ги преизберат. Считам, че колегите от Софийска област свършиха много работа през последните години. Оттук нататък предстоят тежки задачи и трябва заедно да продължим да привличаме хора към каузата на ДБГ, защото само със силна армия ще успеем да победим тежката машина за избори, която ГЕРБ изградиха.

След вота обявихте, че едни от приоритетните Ви задачи са следващите местни избори и анти-ГЕРБ коалиция. В какво ще се изразява тя?
На националното събрание, на което присъстваха над 400 души, взехме решение да създадем една силна анти-ГЕРБ коалиция, която да разбие монопола на ГЕРБ по места. Правим това с оглед не само на последните скандали около партията, но и с оглед желанието ни да изчистим местата от тези тежки порочни практики, които аз описвам с думите „назначи” и „усвои”. 12 години Ботевград бе управляван по този модел и града показа, че с широка анти-ГЕРБ коалиция може да бъде освободен от тези практики. Скоро разговарях с представители на ДБГ в града, които участваха в тази коалиция и съм доволен, че те продължават да отстояват това, в което вярваха през 2015г – те са непримирими срещу връщането на управлението на общината по лош начин. В това отношение Ботевград може да е за пример.

Тъй като сте в Ботевград, няма как да не Ви попитаме за най-горещата политическа тема в момента – изключването от групата на ГЕРБ на тримата общински съветници Цветан Цолов, Филип Филипов и Еленко Иванов. Запознат ли сте с темата и какъв е Вашият коментар?
Очевидно е, че съветниците от ГЕРБ са разцепени на място: едните желаят да работят за себе си, а другите – в интерес на общината. Тези, които застанаха зад кмета Иван Гавалюгов и желанието му да промени начина на управление на общината, мога само да ги похваля. Надявам се градоначалникът да не се отказва от усилията си Ботевград да бъде управляван по честен начин и в интерес на хората. Нямам съмнение, че ако анти-ГЕРБ коалицията, която се сформира в града през 2015г, устои на изкушенията, Ботевград ще има добро управление и през 2019г.

Вчера Димитър Делчев изпрати сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с отхвърлянето на оставката на Делян Добрев като народен представител.
„Считам, че това е противоконституционно. Отхвърлянето на оставката на човек, който няколко пъти твърди, че иска да се махне от НС, нарушава законите на България. В момента ние сме в парламентарна криза, защото Добрев нито иска да бъде в НС, нито изпълнява задълженията си като председател на енергийна комисия, а в същото време е държан от колегите си. Това е престъпно. Очаквам от прокуратурата да постанови престъпление и да даде тълкование на това дали Делян Добрев трябва да остане в парламента или не. Защото ако утре в НС се гласува закон с гласа на Добрев, то този закон става невалиден”, добави още Делчев.


Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

 • Отговори (9) (2)
  1. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 11:17

  Ако смените водопровода и хванете конете цена нямате.

 • Отговори (4) (4)
  2. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 11:57

  Хвани ти конете :D

 • Отговори (7) (3)
  3. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 11:57

  Колко да е честен ?Май си една прелетна птица , която е пристрастна и необективна.

 • Отговори (7) (6)
  4. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 12:02

  Първата голяма заблуда- че едните искали да работят за себе си, а другите за обществото !!! Ако си вярва тоя господин да му простим заради младостта му. Всички са лакоми и ненаситни политически свине

 • Отговори (11) (2)
  5. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 12:46

  Делчо, ти в качеството си на какъв коментираш партиините деала на друга партия.Я кажи ти как тати ти уреди депутатското място. Кажи и тати 6акво работ.Я попитай Яница Иванов как стана директор да старческия дом.Делчо, не се упражнявай в риторика, не ти се отдава.

 • Отговори (9) (3)
  6. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 13:40

  Смешник

 • Отговори (6) (1)
  7. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 14:14

  Мамуу бъштоя ли ще говори,когато благодарение на тати му Андрей Делчев е народен представител.Скрии се момче.Лъжеполитикси и ти , маскара.

 • Отговори (6) (3)
  8. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 14:38

  Много се кефя! И десни и леви, и БСП и Реформаторски блок, барабар с ВМРО и Атака. Всички, абсолютно всички в Ботевград са срещу престъпника от Новачене и храненика на Валентин Златев. Всички срещу коалиция ДЖУДЖЕ :D :D :D

 • Отговори (3) (1)
  9. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 17:16

  Нямат ли срам такива като теб . Коментираш неща , които сам си извършил. Депутат си станал с връзки на тате и г-жа Кунева. Скри се и после съжали по време на събирането на подписи за промени в Конституцията. След като стана депутат протежетата ти се уредиха с постове /Яница и любимката Костова/ . За мен такива като теб да си кротуват и да не дават безпочвените си мнения .

 • Отговори (2) (2)
  10. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 18:05

  Мине се немине и този ушат охлюв изплува от някъде с приказки и думи, в които не разбира и сам не си вярва.Делечев, ти си една от многото причини България да е на този хал, затова омбре сиседитамкъдетосии не ни разсмивай.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (4)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

Анкета » коментари (4)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

отговори
Да, това е най-подходящото място. (95)
70% Complete
Не, има по-подходящи места. (48)
70% Complete
Идеята е добра, защото мястото е извън Ботевград. (52)
70% Complete
Не е удачно този терен да се ползва за гробищен парк. (54)
70% Complete
Не съм заинтересован. (26)
70% Complete