Събота, 20 Април 2024, 08:19

Димитър Делчев: Контактната група на РБ за кандидатурата за президент ще се събере в петък

14 Юни 2016, 15:15
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 863 0


На Изпълнителен съвет на Реформаторския блок днес обсъждахме две точки. Първата, по която и постигнахме съгласие, е за създаване на контактна група с представители от всички партии, която да обсъди профила и конкретни имена за кандидати за президент и вицепрезидент. Първото събиране на тази група ще бъде в петък.

 Това каза пред журналисти след заседанието на ИС на РБ Димитър Делчев, секретар на ПГ на Реформаторския блок и председател на Предизборния щаб на „Движение България на гражданите".

Беше обсъдено и възстановяването на работата на Предизборния щаб на РБ, който да започне подготовката за президентските избори, добави той.

 На въпрос за конгрес на РБ, Делчев каза, че са обсъдени две възможности за дата на общия конгрес на РБ - преди и след президентските избори. ДСБ искат той да бъде преди президентските избори, но останалата част от Блока смятаме, че подобен обединителен форум с важните задачи, които има да реши, трябва да се подготви внимателно и да бъде конгрес на триумфа на РБ, каза още Делчев.

 РБ трябва да бъде стабилизиран и да става по-силен, а пътят за това е успешно представяне на президентските избори, затова съсредоточаваме усилията си в кампанията, категоричен бе той.

Внимателни сме към хора, които първо казват, че РБ бил  изчерпан проект, а след това уж искат съюзен конгрес. Двете неща си противоречат, коментира Делчев.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete