Четвъртък, 25 Април 2024, 03:23

Димитър Делчев: Критиките към антикорупционния закон показват страх от това, че ще работи

25 Март 2016, 09:56
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 812 1


Критиките към антикорупционния закон са хубаво нещо, защото показват страх от това, че ще работи и ще доведе до реална борба с корупцията, каквото е нашето желание.
Това каза пред БНР Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на правната и вътрешна комисия в парламента.
На въпрос относно критиките отправени от ВКС към законопроекта Делчев посочи, че тези критики са излезли след като се заговори за проверки по този закон и сред магистратите. По кулоарите дори се появиха шеги от сорта на „страх лозе пази“, добави той.
Важно е ясната воля на всички органи в държавата за справяне с корупцията. ВКС е най-големият съд и ако те не покажат воля за борба с корупцията, това отново ще намали доверието в системата, каза Делчев и призова Лозан Панов или други представители на ВКС да се включат в дебата по законопроекта между четенията в Народното събрание.
Гласуването на антикорупционния закон на първо четене ще даде отговор искаме или не борба с корупцията. Ние искаме решаване на един сериозен проблем, от който държавата ни губи до 19 млрд евро годишно, според данни на европейско проучване, коментира Делчев. Всички призиви да се чака, да се преосмислят или пренапишат текстовете е в посока на това България да не се развива и да не се бори с корупцията, а това е недопустимо, каза още той.
Делчев поясни, че на проверка ще бъде подлагано всяко лице, при което се установи разминаване между декларирано и притежавано имущество над 15 хил. лв.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete