Четвъртък, 18 Април 2024, 03:11

Димитър Делчев: Непоследователно е да говориш за съдебна реформа и да не подкрепяш текстовете в закона, касаещи осъществяването й

17 Март 2016, 09:43
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 833 0


Един от колегите от ДСБ не подкрепи промените в Закона за съдебната власт. За мен е непоследователно  това да говориш през цялото време за съдебна реформа, а да не подкрепяш текстовете, които ще доведат до случването и реалното й прилагане на тази реформа.
Това коментира пред Епицентър.бг Димитър Делчев, народен представител от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок, член на правната и вътрешна комисии в парламента.
РБ е проект от център-дясно и ни изненада „порозовяването“  и олевяването, към което Радан Кънев води ДСБ, както и това, че размиването на границата между лявото и дясното беше посрещнато с такова въодушевление в залата на форума на партията, коментира още Делчев.
Ние имаме задача за реформи, която ни е поставена от нашите избиратели и бягането от отговорност не е в наш стил, каза той. Кадрите ти да остават на позициите си в управлението и да не носиш отговорност за реформите, какъвто е случаят на Радан Кънев, е безпринципно, добави Делчев.
Още в началото предложихме да има правила за кандидатурите за политическите постове, но ДСБ отказаха, уточни депутатът.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete