Вторник, 23 Април 2024, 10:50

Димитър Делчев: Новият антикорупционен закон обединява в едно всички органи, борещи се с корупцията

25 Февруари 2016, 14:16
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 951 0


Новият антикорупционен закон обединява в едно всички органи, борещи се с корупцията – Комисията за отнемане на незаконно придобито имуществото, Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси, БОРКОР и част от Сметната палата, проверяваща имуществените декларации. Тази седмица обсъдихме законопроекта на Изпълнителен съвет на Реформаторския блок, а до броени дни ще има готов вариант за обществено обсъждане.
 
Това каза в ефира на радио К2 Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на правната и вътрешна комисии в парламента.
 
След като заработи новото Бюро за предотвратяване на корупцията по високите етажи ще се усети реална разлика. Няма да има нужда от подобно спиране на обществени поръчки, тъй като Бюрото ще локализира рано корупционните рискове, каза Делчев.
 
За емигрантската криза Делчев заяви, че България трябва да полага усилия за спиране на потока и да има засилена охрана на границата, затова и приехме промени в закона, с които даваме възможност на армията да се включи с опазването на границата от нелегално преминаващи емигранти, коментира още той.
 
Относно промените в Изборния кодекс Делчев бе категоричен, че от ДБГ от РБ ще продължат да настояват за въвеждането на активната регистрация и машинното  гласуване в поне половината секции за следващите избори.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (177)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete