Петък, 29 Март 2024, 14:03

Димитър Делчев: Основен приоритет за мен остават борбата с незаконната сеч и младежкото правосъдие

3 Август 2015, 09:20
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1380 4


Ще настоявам за въвеждане на явното гласуване във ВСС, заяви Делчев

Настоявам за дълбока съдебна реформа и въвеждане на явното гласуване във ВСС. Приемането на конституционните промени е основата на промените в съдебната система, но през новия политически сезон ще трябва да работим усилено за приемането на Закона за съдебната власт и антикорупционния закон, ако искаме истински промени и връщане на доверието в системата на правосъдието.

Това заяви Димитър Делчев, народен представител от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок по повод приключилия политически сезон.

Той заяви, че основен приоритет за него остават борбата с незаконната сеч и младежкото правосъдие. Безразборното изсичане на горите е основен проблем не само в София област, но и в цялата страна, затова с действията си като народни представители трябва да спрем „дървената мафия“. Това беше и причината да внеса предложение за забрана на износа на необработена дървесина, коментира Делчев.

Новият закон за младежко правосъдие е крайно необходим, тъй като от 1958 година до сега само са правени поправки на парче, които не са в интерес на децата, коментира Делчев. В новото законодателство трябва да е ясно кой носи отговорност за тези младежи, за да няма „прехвърляне на топката“ между институциите, добави той.

През изминалите 9 месеца, в които Делчев е народен представител, той има внесени  14 законопроекта, сред които Мораториум за износ на дървесина,  както и предложения за промени в Закона за водите, енергетиката, администрацията, акцизите и данъчните складове, Висшето образование, физическото възпитание и спорта, в Закона за БНБ, в Кодекса за социално осигуряване и Кодекса на труда.

В рамките на парламентарния контрол Делчев е задал 14 въпроса към вицепремиерите Кунева и Бъчварова и министрите Танева, Вучков, Иванов, Василева, Павлова, Танев.

Припомняме, че след въпрос на народния представител станаха известни и данните за временните адресни регистрации, за които има съмнения, че са направени с цел манипулация на предстоящите избори.

За 9 месеца Димитър Делчев е открил приемни в 19 от 22 общини в София област, както и в Благоевград и Кюстендил. На приемните пред депутата са поставени въпроси от битов характер, както и питания засягащи националната политика на Блока и правителството.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Димитър Делчев

Подобни новини

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 3 Август, 10:03

    Ей боклук нали се беше скрил в миша дупка уж нямаше да се подпишеш под бандитската съдебна реформа.дадоха ти парички и веднага дотича да се потпишеш в последния момент.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 3 Август, 10:04

    Същата платена маймуна като кунева е и тоя.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 3 Август, 20:19

    Нещастник

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 5 Август, 19:39

    Абе олигофрен, ти хал хабер си нямаш от незаконна сеч. То законна има ли?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete