Сряда, 28 Юни 2017, 04:59

Димитър Делчев: Приемането на антикорупционен закон е необратимо

11 Октомври 2016, 12:10
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 223 0

Приемането на антикорупционния закон е необратимо. Вече беше приет на първо четене и процесът не може да бъде спрян. Това е основен приоритет на РБ, от който няма да отстъпим. 
 
Това заяви пред БНР Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок и член на комисията по правни въпроси. 
 
Приемането на добър закон, с който да постигнем реална борба с корупцията беше причината да искаме предподписване на декларацията с ГЕРБ, за да е ясно, че това е приоритет на цялото правителство като част от действията за връщане на върховенството на закона. Озадачава ме желанието за забавяне на процеса, каза Делчев. 
 
Няколко пъти дадохме сигнал на ГЕРБ, които също заявиха, че антикорупцията ще бъде приоритет, но не чуваме причините да не се сформира работна група, която да изчисти текстовете, предложени между четенията и той да се гледа в зала, коментира Реформаторът. 
 
Всякакво бавене е недобро за държавата и трябва час по-скоро да имаме готов закон. Изборите не са оправдания за забавяне на процеса, категоричен бе Делчев. 


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (6)

Одобрявате ли провеждането на предсрочни избори за Общински съвет Ботевград

Анкета » коментари (6)

Одобрявате ли провеждането на предсрочни избори за Общински съвет Ботевград

отговори
Да (128)
70% Complete
Не (84)
70% Complete
Не мисля, че има смисъл, резултатът ще бъде същият (33)
70% Complete
Може би е по-добре (28)
70% Complete
Не ме интересува (34)
70% Complete