Неделя, 27 Май 2018, 14:45

Димитър Делчев: Приемането на антикорупционен закон е необратимо

11 Октомври 2016, 12:10
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 500 0

Приемането на антикорупционния закон е необратимо. Вече беше приет на първо четене и процесът не може да бъде спрян. Това е основен приоритет на РБ, от който няма да отстъпим. 
 
Това заяви пред БНР Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок и член на комисията по правни въпроси. 
 
Приемането на добър закон, с който да постигнем реална борба с корупцията беше причината да искаме предподписване на декларацията с ГЕРБ, за да е ясно, че това е приоритет на цялото правителство като част от действията за връщане на върховенството на закона. Озадачава ме желанието за забавяне на процеса, каза Делчев. 
 
Няколко пъти дадохме сигнал на ГЕРБ, които също заявиха, че антикорупцията ще бъде приоритет, но не чуваме причините да не се сформира работна група, която да изчисти текстовете, предложени между четенията и той да се гледа в зала, коментира Реформаторът. 
 
Всякакво бавене е недобро за държавата и трябва час по-скоро да имаме готов закон. Изборите не са оправдания за забавяне на процеса, категоричен бе Делчев. 


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (12)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (89)
70% Complete
Не подкрепям идеята (86)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (163)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (157)
70% Complete
Нямам мнение (12)
70% Complete