Петък, 19 Април 2024, 17:43

Димитър Делчев: Проблемът с гласуването в Турция няма да се реши с ограничаването на секциите само в дипломатически представителства и консулства

10 Май 2016, 08:46
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 828 0


Проблемът с гласуването в Турция няма да се реши с ограничаването на секциите само в дипломатически представителства и консулства, а с премахването на възможностите за манипулации и подменени протоколи.
 
Това каза след срещата при омбудсмана с българи от чужбина Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на правната комисия в парламента.
 
Целта на РБ винаги е била включване на повече граждани в изборния процес не само в страната, но и тези, които живеят зад граница. Българите в чужбина не са изгубили връзка с България и това е очевидно не само защото са най-големият инвеститор в страната, но и по множеството техни инициативи, насочени към България, коментира Делчев.
 
Трябва да намерим работещо решение до 2019 година, когато ще бъде въведено електронното гласуване, каза Настимир Ананиев, заместник-председател на „Движение България на гражданите" от Реформаторския блок и председател на транспортната комисия в парламента. Според думите му, след въвеждането на възможност за дистанционно гласуване, проблемът с броя на секциите няма да бъде на дневен ред.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete