Четвъртък, 25 Април 2024, 23:46

Димитър Делчев ще е водещият кандидат на ДБГ за предстоящите Евроизбори

11 Март 2019, 14:51
(1) (3)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1590 12


Националният съвет на Движение България на гражданите реши да издигне председателя на партията за водещ кандидат в предстоящите избори за Европейски парламент. Това съобщи на пресконференция зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски.

Зеленогорски обяви, че след проведените консултации с Демократична България, Националният съвет приема датата 17.03.2019 г. като окончателна за финализирането на преговорите за широко дясно обединение при равнопоставено участие. В случай, че няма подписано споразумение до тази дата, ДБГ започва действия по формиране на дясно-центристка листа и осигуряване на максимално широка подкрепа за нея.

Ние се готвим за откровен разговор с хората дали членството в ЕС ни носи онези ползи, от които всички в България се нуждаем, каза Димитър Делчев. Той обяви, че приема номинацията на колегите си с чувство на огромна отговорност. Тази отговорност ме задължаване не да давам празни обещания, както останалите системни партии. Ние дължим на хората отговор на въпроса как в България правилата да се спазват така, както в Германия. Как с две кликвания на мишката българите да си вадим удостоверения или нотариален акт, така както правят с електронното управление в Естония. Искаме да дишаме чист въздух като този в Стокхолм, независимо дали сме в София, Бургас или Русе, обясни Делчев. Според него всичко това минава през разбиване на политическото статукво у нас, което използва парите от еврофондовете не за да повиши качеството на живот до това на западноевропейските страни, а за да облагодетелства една много тясна клика. Резултатите от управлението на статуквото в лицето на ГЕРБ, ДПС, а преди тях и БСП са 50% българи, които отказват да гласуват и повече от 2 млн. души, напуснали България, допълни Делчев.

Сред приоритетите си той спомена необходимостта от реформиране и на самия Европейски съюз, за да няма Европа на две скорости и Европа на два стандарта. Българите и останалите източноевропейци не сме второ качество хора и за да се развива, Брюксел трябва да осъзнае това.

На въпрос към кое политическо семейство би се присъединило ДБГ в новия Европарламент, Димитър Делчев бе категоричен, че мястото на партията е в редиците на ЕНП. Ние няма да влагаме сили и ресурси в кампания, която има опасност да избере кандидат в друго политическо семейство като ПЕС или АЛДЕ.

Виолета Донева - член на Изпълнителния съвет на ДБГ, припомни, че Движението е изпратило писмо с настояване Виктор Орбан и партията му Фидес да бъдат изключени от ЕНП заради погазване на демократичните ценности – затваряне на университети, посягане на свободата на словото, намеса в съдебната система, отношението му към миграцията. Ние призовахме и другите партии, членове на ЕНП, да поискат отстраняването на Орбан. Засега ГЕРБ и СДС не са се присъединили към призива за отпор на антидемократичните прояви на Орбан.


Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

  • Отговори (4) (1)
    1. добавен от: Анонимен 11 Март, 15:37

    :D :D :D

  • Отговори (11) (3)
    2. добавен от: Анонимен 11 Март, 16:39

    Къв е този ушат екземплар

  • Отговори (8) (3)
    3. добавен от: Анонимен 11 Март, 16:39

    Да мо ям ушите на пача

  • Отговори (8) (2)
    4. добавен от: Анонимен 11 Март, 17:28

    Тези па кой са? :roll:

  • Отговори (4) (5)
    5. добавен от: Анонимен 11 Март, 18:23

    №2, №3 и №4, ако застанеш до този "екземплАр", ще приличаш на годзила до него.

  • Отговори (8) (1)
    6. добавен от: Анонимен 11 Март, 20:38

    Другарката Кунева, върти свирчици, а ушатия?

  • Отговори (1) (11)
    7. добавен от: Анонимен 11 Март, 22:01

    ббБраво на това момче успех

  • Отговори (10) (3)
    8. добавен от: Анонимен 12 Март, 07:28

    Ето че започна е предизборната агитаця, драги ми "съселяни" нека ве кажа какво ще последва, но вие сигурна вече знаете. И все пак,
    -ще дишате чист въздух
    - ще намалим престъпността
    -щи ви увеличим доходите.
    лъжи, лъжи и пак лъжи, като иде в евро парламента е става труден за откриване. Журналисти се опитват да му зададат въпроси, но не го намират, след една година се появява и казва че не е толкова лесно и работи по въпроса с обещанията. След 4 год., ние сме го забравили, но почва пак да се появява и да ни лъже че почти е успял, но ние трябва пак да гласуваме за него, за да си довърши кражбите.... простете обещанията имах предвид. И така се въртим в този цикъл вече повече от 25 г..... а сега хайде към урните за гласуваме

  • Отговори (5) (0)
    9. добавен от: Анонимен 12 Март, 12:15

    ДБГ ,не беше ли измислената партия на онази мивка Меглена Кунева?

  • Отговори (5) (0)
    10. добавен от: Стар чекист 12 Март, 16:35

    Момче,не си хаби напразно времето и не харчи пари залудо.Нямаш никакъв шанс,а пък даже и да имаше,до 2-3 години ще разтурим тази измишльотина и пълна простотия наречена ЕС.И за да не гладуваш час по-скоро лови мотиката.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete