Петък, 29 Март 2024, 08:55

Димитър Пенчев: Развиваме състезателите, класирането дойде от само себе си

20 Юни 2012, 12:32
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 3434 2


Старши треньорът на кадетската формация на Балкан Димитър Пенчев определи труда на отбора и условията, предоставени от клуба, като основни фактори за титлата в държавното първенство. Той добави, че  по-важно от класирането е да бъдат развивани състезателите, а комбинацията от двете е най-добрият вариант:
„Доста работихме през годината и спечелихме благодарение на труда на момчетата, както и на условията, които ни осигуряваше президентът на клуба Иван Гавалюгов. Така успяхме да изградим добър колектив и въпреки че целите ни бяха по-скоро да развием състезателите, с това дойде и доброто класиране на финалите.
Загубата ни в първия ден от Черно море беше доста стресираща и в следващите мачове беше доста напрягащо психически, защото още една загуба щеше да ни остави извън полуфиналите. След като се измъкнахме от тази ситуация, показахме силните си страни.
Имаше отбори, които играха модерен баскетбол и такива, които не чак толкова. Мога да кажа, че нивото на първенството беше сравнително добро. Ние продължаваме да работим, както казах, за нас е по-важно да развиваме състезатели, които да влязат в мъжкия отбор и след това идва класирането. Ако можем да постигнем и двете пък ще бъде най-добре.


Източник: bgbasket.com

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Тодорова 20 Юни, 12:54

    Браво Митко!Доказа на всички,че си не само успешен състезател,но и добър треньор.Много здраве и успехи на момчетата от отбора и на теб!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Юни, 15:19

    Браво Мите!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete