Вторник, 16 Април 2024, 11:05

Директорът на IMI България е сред финалистите в 10-то издание на конкурса "Мениджър на годината"

23 Октомври 2017, 12:56
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2043 0


Десетте финалисти в десетото юбилейно издание на конкурса "Мениджър на годината", организиран от списание "Мениджър", бяха обявени на официална пресконференция днес в столичния ресторант Тhe View.
Те управляват едни от най-големите и авторитетни компании в страната и са извоювали с постиженията си място в българския и европейски бизнес елит.


В десетката на конкурса тази година влизат три дами: Дарина Стоянова, изпълнителен директор на „Престиж-96“ АД, Елена Дречева изпълнителен директор на „Коника Минолта България“ и Цветелина Николова, управляващ директор на „Катаржина Естейт“, „Белица Уайнъри“, „Кончерто Уайнъри“ и „Платинум Брандс“ .


Наред с тях, на финалната права в надпреварата за титлата „Мениджър на годината 2017" отиват още: Ерик де Кандидо, управляващ директор на IMI България; Ивайло Славов, основател и изпълнителен директор на BULPROS; Илия Гърков, вицепрезидент на „Дънди Прешъс Металс Канада“ и изпълнителен директор за България; Красимир Николов , старши вицепрезидент за Централна и Източна Европа във FOX Networks Group; Пламен Мирянов, собственик и председател на съвета на директорите на „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ” АД; Пламен Цеков , съосновател и изпълнителен директор на „Скейл Фокус“ АД; Тим Курт, изпълнителен директор и вицепрезидент на „Аурубис България“ АД.


Най-добрият мениджър на България за 2017 г. ще бъде обявен на знакова за страната ни дата - 10 ноември, на тържествена церемония в Софийската национална опера и балет, съобщи Максим Майер, редакционен директор на сп. „Мениджър", който преди товя обяви имената на финалистите. Победителят в конкурса ще бъде излъчен от десетимата финалисти, а името му ще стане известно на сцената на заключителната церемония, напомни той.

С 35% повече са участниците в конкурса "Мениджър на годината" в сравнение с миналата, съобщи Силвия Пенева, управляващ съдружник в консултантската компания Делойт България, провеждаща селекцията и оценката на кандидатите в три етапа, по безпристрастна методология, създадена специално за надпреварата.

Нов елемент тази година е, че участниците трябва да покажат как приоритизират в няколко, отговарящи на съвременното развитие на бизнеса корпоративни управленски практики и практики при управление на човешките ресурси като: Организационно развитие; Управление на човешкия капитал; Развитие на продукти и услуги, иновации; Развитие на пазара; Оптимизация на процеси, внедряване на добри управленски практики и стандарти; Информационна и кибер-сигурност; Внедряване на нови технологии, внедряване на ERP, CRM, BI; Управление на инфраструктурата, работната среда, здравето и безопасността при работа; Устойчиво развитие, поясни Силвия Пенева.


Тя открои като тенденция увеличаването на броя на компаниите от високите и информационните технологии - тази година почти 20% от участниците са от тези сектори. Увеличава се и броят на компаниите от секторите автомобилна индустрия и технологии за нея и машиностроене. Тези две индустрии сумарно представляват тази година над 10% от участниците.


Тази година чужденците сред десетимата финалисти са двама. В Топ 10 отново има и своеобразен рекордьор – Цветелина Николова, която за трети път се класира сред финалистите.

Ерик де Кандидо, управляващ директор на IMI България
Ерик де Кандидо управлява „Интегрейтид Микро-Електроникс България“ ЕООД, поддоставчик на електронни компоненти, шприцоване на пластмаса, автоматизация и подготовка на кабелни снопове с два завода в Ботевград и дизайнерски център в София. Компанията е част от структурата на глобалната Integrated Micro-Electronics, Inc, която притежава 15 производствени звена, разположени във Филипините, Китай, Сингапур, САЩ, Мексико, България и Чехия.
Де Кандидо не е чужд на българския бизнес. Изкарва 9 години в EPIQ, като преди това 10 години работи за различни заводи на Valeo в Полша, Франция, Иран и Мароко. Кариерното му развитие е главно в автомобилната индустрия. Завършил е инженерство със специализация по производствени системи, както и Висшето училище по електроника и електротехника в Амиен, Франция.



Източник: http://www.manager.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete