Събота, 20 Април 2024, 12:06

Дирекция "Сигурност и обществен ред" ще следи за неправилно паркирани автомобили и стриктни собственици на заведения

23 Юли 2016, 08:28
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3612 54


Първоначално работата на новосъздадената дирекция „Сигурност и обществен ред” към община Ботевград ще бъде насочена към неправилно паркирани автомобили в тревни площи и спазване наредбите от страна на местните заведения, съобщи кметът на общината Иван Гавалюгов.
„Ако собствениците на МПС са свикнали да паркират в тревните площи на по-сенчесто и хладно място, ще трябва да се сбогуват с този навик”, заяви градоначалникът.
 
Засега подходът към нарушителите ще бъде само на принципа на предупреждение. Служителите на дирекцията, които ще патрулират из града и ще следят за нередности, ще приканват извършителите да се поправят. Ако нередностите обаче продължават, виновниците ще бъдат административно санкционирани съгласно разпоредбите на Наредбата.
„Показваме добро отношение към гражданите и не желаем да прибегнем директно към санкции. Надявам се да има ефект, дори и минимален”, добави г-н Гавалюгов.
Санкциите за неправилно паркирани автомобили, в разрез със Закона за движение по пътищата, са в правомощията на полицейските органи.
 
Погледът на дирекцията ще бъде съсредоточен и върху допустимите норми на шум и осигуряване на тишина и спокойствие в определените за тази цял часове от денонощието. За целта кметът Гавалюгов е изпратил уведомителни писма до всички собственици на заведения на територията на града, с което напомня разпоредбите на Наредба №1, а именно: стриктното спазване на работното време за обслужване на клиенти. Заведения с терен на открито могат да развиват търговска дейност до 22:00ч., а заведения с маси на закрито – до 22:30ч. през зимния период и до 23:30ч. през летния период. Изключение правят нощните заведения, които са регистрирани като такива и имат удължено работно време.
„Още преди създаването на дирекцията, в общинската администрация са постъпвали сигнали от граждани, които сигнализират за заведения, генериращи шум извън работно време и в часовете за отдих”, каза още кметът.
 
По нареждане на прокуратурата, в заведенията ще се извършва проверка и за присъствие на малолетни и непълнолетни. Служителите на дирекцията ще следят дали посетителите в тази възрастова група консумират алкохол и придружавани ли са от родител, каквото е изискването в Наредбата. Ако бъдат установени нарушители, санкции ще бъдат наложени на родителя и на собственика на търговския обект.
 
Дирекцията ще работи съвместно и с РУ- Ботевград, които ще съставят съответните актове и наказателни постановления.
 
Припомняме, че дирекцията откри горещ телефон 0800 20007, на който денонощно може да подавате своите сигнали за нередности.


Източник: balkanec.bg

Коментари (54)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Юли, 08:41

    Студената част на полугодието забраната за пушене на закрито също масово не се спазваше.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 23 Юли, 08:44

    Комисията първо да осигури места за паркиране, пък тогава санкцийте!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 23 Юли, 08:52

    Бомбата е приключил с заведението

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 23 Юли, 09:01

    2, купи си гараж, кой е длъжен да ти осигурява място за паркиране?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 23 Юли, 09:09

    Минете по Ал. Стамболийски и вижте за какво става въпрос... Хора с гаражи ги мързи да вкарват автомобилите си вътре. Но пък нямат проблем с това да качат цялата кола на тротоара.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 23 Юли, 09:11

    #4.гаража преносим ли да е

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 23 Юли, 10:20

    #2 напълно съгласна с теб!!!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 23 Юли, 11:00

    И ся к'во? На 16 кметски подлоги ще плащаме заплати, осигуровки и останалите харчове, понеже кметчето се НАДЯВАЛО да има ефект, дори МИНИМАЛЕН!
    Да не говорим, че това е работа на ПОЛИЦИЯТА, на която също плащаме за тоя дето духа!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 23 Юли, 11:05

    Спазването на Наредба 1 на община Ботевград и на законите в Република България са в интерес само и единствено на спокойствието и сигурноста на всички граждани.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 23 Юли, 11:12

    Към 8
    Когато в България дойдат за по-дълго време чужденци,започват и те да живеят без да спазват правилата,ако почустват че няма кой да ги санкционира,както е в техните държави.За това са нужни контролни органи,които да са в полза на всички нас.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete