Неделя, 27 Септември 2020, 03:31

Дискусионна среща с творческия екип на "Моцартови празници - Правец'04"

12 Август, 16:48
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1121 10


Днес в Заседателната зала на Общински съвет-Правец се проведе дискусия с творческия екип на фестивала броени дни преди "Моцартови празници". 

Тази година срещата бе с участието на проф. д-р Борислава Танева - артистичен директор на фестивала , г-н Лъчезар Тодоров - председател на УС на сдружението, г-жа Албена Петрова - секретар на Община Правец, както и представители на местните медии от общините Правец и Ботевград.

Въпреки трудностите през тази година, традицията продължава - шестнадесетото издание на Международния фестивал ще се проведе в периода 21-23 август под почетния патронаж на Министъра на културата на Република България г-н Боил Банов под мотото "Премиерите".

На 23 август с концерт ще бъде закрито изданието на сцената на обновения площад пред Община Правец от 21:00 часа - ВХОД СВОБОДЕН.

В тазгодишната програма ще участват 5 топ български състави, ще бъдат представени 5 премиери на територията на Правец, като за тази концепция е решено още в края на миналата година.

Разбира се, още от самото начало бе повдигнат въпросът за мерките за дезинфекция в условията на пандемия. Фестивалът и през трите дни ще се проведе при строги мерки за безопасност - столовете ще бъдат на 1,5 м разстояние, навсякъде ще бъдат поставени дезинфектанти. Ще бъде стриктно следено за струпвания на много хора.

По-кратката програма през 2020 година  е както заради намаления бюджет на 50%, така и заради COVID-19. Г-жа Албена Петрова сподели, че обсъждане за броя на дните на фестивала е имало още преди 2-3 години. "Невинаги количеството води до качество" - допълни Проф. д-р Борислава Танева.

Изпратени са 15 покани до официални гости, които все още не са потвърдени.

Вокална група "Бон-Бон" ще открие фестивала с едноименния детски мюзикъл "Пепеляшка" (премиера), като в нея участва и момиченце от Правец.

Заповядайте да се насладите на музикалната феерия, за да станете за пореден път свидетели, че музиката няма граници!

Билети в мрежата на eventim.bgИзточник: balkanec.bg

Коментари (10)

 • Отговори (0) (1)
  1. добавен от: Анонимен 12 Август, 17:52

  колко е билета

 • Отговори (0) (0)
  2. добавен от: Анонимен 12 Август, 18:47

  Нали общината дава пари. Това са наши пари, що да е с билет, не трябва ли да е свободно, или пак далавера

 • Отговори (2) (0)
  3. добавен от: Анонимен 12 Август, 19:44

  Правец и култура :)

  • (0) (0)
   1. добавен от: Анонимен 12 Август, 22:44

   Моцартовите дни на Правешкото езеро не са от вчера. Оказа се, че едно малко градче при предприемчиви спонсори може да си осигури това нещо. Тук се хвалим с ИМИ, СенСата, селата със земеделски кооперации, но стиснати бе, лев не дават! Неусетно се връщаме в селската атмосфера на Самунджиево... Най-големият празник май се оказва Трифон Зарезан!

 • Отговори (3) (1)
  4. добавен от: Анонимен 12 Август, 20:26

  Ей го, Фамилията, макар че Каскета нещо я подгони, осигурява култура на селяните на Правец, а нашите мързели от общината - от 3-4 дни дрифт на леки коли в ранните часове след полунощ... Има отдел "Ред и сигурност", има ресорен зам.кмет - ами да си рзходи крачолите 1-2 пъто до РУ на МВР и да се разбере, че имаме полиция.
  Не е работа само да се договаряте с пълномощника на Ковачки в сградата на бившата Градска търговия и един етиопец от магазина за китайски стоки да ни прави африканци! Кмете, раздвижи се малко и не пускай тези от БКС да ни правят на маймуни! Тъкмо те ни предават, играейки комбина с Иван Иванов и етиопеца!

 • Отговори (0) (1)
  5. добавен от: Анонимен 13 Август, 09:34

  Каде може да дрифтим бе и ние см е хора

 • Отговори (0) (0)
  6. добавен от: Анонимен 13 Август, 12:59

  Стиснати, вярно и за епидемията никой не даде лев, та за някакви си Моцартови празници.

 • Отговори (0) (0)
  7. добавен от: бабаяга 14 Август, 23:46

  Това е тъпо та дрънка.

 • Отговори (0) (0)
  8. добавен от: Анонимен 17 Август, 12:58

  Стига с тоя ред и сигурност.Да не са катаджии та постоянно ги споменавате.Вие полицията толкова не критикивате колкото тях

 • Отговори (0) (0)
  9. добавен от: Анонимен 17 Август, 22:26

  От Моцарт вече съм уморен, искам нещо по-така. В Банско джаз фестивала е значително по-удачно попадение. Моцарт не е комерсиален проект. Първите години беше интересно организирано, не скривам.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (3)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (3)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (429)
70% Complete
Не съм съгласен (231)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (175)
70% Complete