Сряда, 20 Ноември 2019, 04:03

Днес честваме 134 години от Съединението на България

6 Септември, 16:58
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 300 0


На 6-ти септември цяла България по традиция празнува обединяването на Княжество България и Източна Румелия. То се случва през есента на 1885 г. и е координирано от Българския таен централен революционен комитет. Днес, в Oбщина Костинброд, почетена беше 134-та годишнина от съединението.
Да се поклонят пред подвига на загиналите войници от Oбщина Костинброд бяха г-н Трайко Младенов- кмет на Oбщина Костинброд, г-н Александър Ненов – замeстник-кмет на Община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на Общински съвет- Костинброд, г-н Димитър Григоров - общински съветник и жители на Община Костинброд.
Както всяка година, националният празник беше почетен и в село Петърч.
Г-н Борислав Борисов- кмет на село Петърч поднесе венец заедно с г-н Трайко Младенов- кмет на общината, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд и инж. Теодора Гогова- заместник-кмет на Община Костинброд пред паметника в най- голямото село в Община Костинброд. В село Петърч след поднасянето на венци и цветя, всички официални лица откриха ЗООИЗЛОЖЕНИЕ, нов парк и кът за отдих.

Денят на Съединението е една от най-паметните дати в българската история. С този акт и успешната му защита българите постигат първия етап от националното си обединение и ревизията на Берлинския договор.

„ Съединението прави силата, а силата ражда независимостта... "

Честит Национален празник!

Честити 134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия !

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (6)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

Анкета » коментари (6)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

отговори
В България (242)
70% Complete
В чужбина (45)
70% Complete
Няма да празнувам (107)
70% Complete