Вторник, 23 Април 2024, 13:37

Днес етрополци отбелязаха Независимостта на България

22 Септември 2012, 10:25
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1927 0


Празника започна в 10 часа с изпълнения на младежки духов оркестър-гр. Етрополе. Тържественото вдигане на Националното знаме на РБългария по традиция се извърши на Централния площад в присъствието на председателя на ОбС Христо Андреев, зам. кметовете Росица Христова и Венета Гергова, общински съветници и граждани. Пред паметника на загиналите във войните етрополци венци и цветя бяха поднесени от кмета на общината и председателя на ОбС Етрополе, ПП Герб, ОбС на БСП и групата общински съветници, Алианс Български командоси, Обединение на жените социалистки и ДСЖ, БАС, СОУ "Христо Ясенов", ОУ "Христо Ботев", дружеството на диабетиците, клуб на пенсионера, организация на инвалидите и движение "Русофили", РПК Етрополе, НЧ "Тодор Пеев" и граждани.
На откритата сцена слово към жителите на общината произнесе зам.кмета Росица Христова,която подчерта значението на датата 22 септември и заслужената гордост, която предизвиква тя за нас българите.
Тържеството продължи с изпълненията на групата "5-те сезона". Младите таланти от "5-те сезона” станаха абсолютният победител в 30-то юбилейно издание на националния конкурс “Бургас и морето”. На конкурса, който се проведе в в Летния театър, песента на групата, “Полунощ е”, бе определена за най-добрата както от журито, така и от публиката.
Парчето е писано от ветерана Стефан Диомов. "5-те сезона" са негов проект с намек за възраждане на легендарната "Тоника".
Честит празник и нека се гордеем, че сме Българи!

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (177)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete