Петък, 29 Март 2024, 16:06

Днес изтича срокът за свързването с НАП

2 Април 2012, 09:27
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2685 2


Изтича срокът за свързване на касовите апарати с Националната агенция за приходите (НАП). 285 хиляди фискални устройства вече подават автоматично информация за оборотите в сървърите на Агенцията.
Проверките по търговските обекти за изпълнение на изискването започват още от утре (3 април).
Около 30 хиляди са устройствата, които днес трябва да изпълнят изискването за дистанционна връзка с НАП до полунощ. Какви са санкциите, обясни пред БНР говорителят на НАП Росен Бъчваров: "Законът предвижда санкция, достигаща до 10 хиляди лева и запечатване на търговския обект. Но целта на приходната агенция не е самоцелното налагане на глоби и санкции. Нямаме убеждението, че ще има голям кръг хора не спазили срока".
Ако търговците по Черноморието започват работа например през юни могат да свържат касовият си апарат с приходната агенция тогава. "Важно уточнение е, че няма да се допуска и ще се санкционира, ако един търговец работи едновременно с нов и стар апарат", уточнява още Бъчваров.
"Всяка една бележка издадена от стар апарат и записана във фискалната система след началото на април месец, е достатъчно сериозен повод, за да бъде наложена имуществена санкция", пояснява говорителят на НАП.


Източник: inews.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Април, 09:39

    Дали докторките Весела Златева и Мариана Горгачева са си свързали касовите апарати /които никога до сега не са използвали/ със НАП и ще из :roll: дават касови бележки? :roll:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 2 Април, 11:04

    Много си глупав ! Какъв касов апарат и какъв НАП за Горгачева и Златева? Кой ще посмее да ги закача двете? Нали на докторката Златева милата й сестричка работи в Данъчната служба/НАП/ и прави проверките...../ще си напълни гушката /

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete