Петък, 19 Април 2024, 07:54

Днес започна изпитната сесия на Университета Кеймбридж в "Марконис"

13 Април 2019, 17:29
(6) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2330


Тридесет и трима обучавани в езиков център „Марконис” се явиха днес на изпитната сесия на Изпитния борд Cambridge English. Това са ученици от детските нива.

Обучаваните на „Марконис”, които се явяват тази година на изпитите на Кеймбридж са над 50, съобщи управителят на езиковия център, д-р Николай Николов, в началото на изпитния ден. Той добави, че днес се явяват на изпити обучаваните от детските нива, а учениците от високите нива ще се явяват в АВО езиков и изпитен център-София, през месеците май, юни и юли.

„Много се радвам, че продължаваме тази чудесна традиция от 2011г, съвместно с колеги от АВО-изпитен и езиков център в София. За мен като управител е много важно, че тези изпити се случват в „Марконис”, тъй като те са атестат, както за работата на преподавателите, така и за знанията на децата. За нас най-важен е атестатът от външен източник, т.е. оценките се пишат в Англия и по този начин получаваме обективно оценяване. За мен това е сверяване на часовника и проверяваме, как работи нашето училище, въпреки че аз непрекъснато провеждам вътрешен контрол”, заяви д-р Николай Николов. По думите му за предстоящите изпити и другия изпитен борд – Пиърсън, също има над 50 желаещи да е явят, от всички нива. Д-р Николов припомни, че за изминалите 14 години, откакто езиков център „Марконис” съществува, всяка година има желаещи да се явят на изпитите на двата борда, от най-ниското до най-високото ниво.

„Най-ниските нива на изпитите на Кеймбридж са важни за това, че дават възможност на децата да са по-мотивирани в учебния процес, и на края на всяка учебна година, да получат международен сертификат, на който стои логото на толкова престижни бордове – на Университета Кеймбридж и на Пиърсън”. Според д-р Николов високите нива са особено значими, тъй като с тях се става студент в чужбина и са една верификация за езиково ниво при намиране на работа в България или в чужбина. Той подчерта значимостта на явяването на изпитите, като съобщи че за поредна година учениците от най-високите нива, вече са приети студенти в Холандия и в Германия. „Независимо от това продължават да се обучават в най-високото ниво, за да могат , когато седнат на университетската скамейка, да са по-уверени в уменията си за говорене на езика като цяло”, добави д-р Николов.
Своята оценка за работата в езиков център „Марконис” по недвусмислен начин дадоха изпитващите от АВО изпитен и езиков център.

„Колкото по-рано започне да бъде изпитвано едно дете в реална обстановка и да се проверяват неговите знания, толкова по-добре”, това заяви днес в началото на изпитния ден-Николина Димитрова от изпитен център АВО-София.  Като причина тя изтъкна, че в съвременния свят комуникативните умения са все по-масово заложени в образователния процес и комуникацията заема вече едно от челните места в обучението по чужд език. „Във всички случаи трябва да бъде насърчавано явяването на децата в ранна детска възраст, за да има мотивация и самите деца да бъдат стимулирани, а родителите – удовлетворени”, добави Димитрова. 


Вече за 9-та поредна година АВО център-София провежда в „Марконис” изпити на Университета Кеймбридж, заяви Цвети Богданова. „Впечатлени сме не само от организацията в училището, но винаги сме посрещнати много топло, а условията за провеждане на изпит са идеални. Най-вече сме впечатлени от децата, които първо са много възпитани, а на следващо място и много добре подготвени винаги”. По думите й възпитаниците на „Марконис” винаги се представят много успешно. „Да вървят смело нагоре с г-н Николов, и мисля, че ще превземат всички следващи нива”, пожела изпитващият.



Екатерина Чевийска пък обърна внимание на един факт, който не е тайна за никого, а именно, че българчетата са едни амбициозни и умни деца. „Децата , обучавани в „Маркионис” винаги се представят много добре на всички изпити и се надяваме още дълго време да работим заедно, защото тук срещаме едни бъдещи професионалисти”. добави Чевийска.

Днес преподавателите, които се вълнуваха заедно със своите обучавани бяха Нели Дакова и Румяна Видинова. „ Документът, който ще получат нашите ученици ги мотивира, независимо колко притеснени са били те по време на изпита. След това обаче ние се гордеем с тях”, каза Нели Дакова. Според Видинова днешните деца са горди , когато получат медали и се хвалят с това. „Ботевград е спортен град, непрекъснато има успехи в спортовете. По същия начин децата приемат тези изпити. За тях всеки един сертификат в „Марконис” е не само атестат за тяхното знание, но и нещо, което са завоювали”, добави Видинова. Д-р Николай Николов подчерта, че освен всичко друго, в „Марконис” има приемственост и традиции, а това си струва! Защото децата научили английската азбуката при госпожа Видинова, днес са достигнали най-високите нива, преподавани от д-р Николай Николов.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete