Вторник, 16 Април 2024, 06:29

Днешното заседание на ОбС започна с уиски и продължи при закрити врата

29 Януари 2015, 11:51
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4058 26


Днес от 09:00ч. бе открито третото заседание на ОбС Ботевград. За изненада на общинските съветници, в утринните часове на деня те откриха пред своите места в заседателната зала по чаша уиски. Кметът Георги Георгиев поясни, че почерпката е от него по повод вчерашния отчет за 2014г.
Адв. Христо Якимов внесе предложение за премахване на точка 2.1 от Дневния ред - Одобряване на годишен доклад за дейността на звеното за „Вътрешен одит” при Община Ботевград за 2014г. Предложението е подкрепено с мотива, че такъв доклад не е внесен за разглеждане. Другото предложение на адв. Якимов е да отпадне докладната за промяна в Правилника за организация и дейността на ОбС, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, а именно квестори да присъстват на общинските заседания. Иван Гавалюгов допълни от Дневния ред да бъде премахната докладна записка и за одобряване на годишен доклад за дейността на звеното за „Вътрешен одит” при Община Ботевград за 2015г. Предложенията на двамата бяха отхвърлени.  
 
След гласуването на Дневния ред, обаче, общинският съветник Иван Начев от групата на ГЕРБ предложи заседанието да се проведе при закрити врата. В последните месеци това предложение се превърна в практика на управляващото мнозинство. За пореден път медиите и външните лица напуснаха заседателната зала. Основният мотив на г-н Начев е, че Иван Гавалюгов използва заседанията за предизборна кампания. Вторият мотив е, че „ще дойде една медия”. Журналистите от Скат ТВ така и не успяха да се доберат до залата. Предложението на Иван Начев бе прието с 16 гласа ЗА, 12 гласа ПРОТИВ, а Милчо Владимиров се въздържа.
 
Корнелия Нинова, която заяви, че ще присъства на общинските заседания, днес не бе открита в залата.
 
Гражданите, проявили желание да присъстват на редовната сесия на ОбС Ботевград, останаха крайно разочаровани. Те не скриха недоволството си и определиха поведението на кмета Георгиев и управляващото мнозинство като нагло и безсрамно.
Гражданите все пак влязоха в закритото заседание. На ход беше общинския съветник Николай Велков, който влезе в пререкания с журналист от Скат ТВ и му отправи словесни нападки. Така заседанието се премести в зала 15 в сградата на Община Ботевград.
Гражданите не бяха допуснати в сградата!
 
И на днешното заседание полицейско присъствие не липсваше, отново бяха извикани полицейски служители. Малко по-късно шефът на РУП- Ботевград Стоян Георгиев дойде след повикване от страна на кмета, но причините не станаха ясни.
По време на гласуването в зала 15, не за първи път Иван Гавалюгов беше отстранен от заседанието. В знак на солидарност, общинските съветници от опозицията напуснаха залата.

Източник: balkanec.bg

Коментари (26)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Януари, 12:04

    Леле,леле,леле. :x :x :x до къде стигна простотията в този град.Съветниците най-официално да си къркат в общ.съвет, превръщайки го в кръчма и полицията да ги пази, докато си пият. Следващия път да си викнат оркестър и танциорки с консумация. Всичко е изгубено в този град, да се закрива.
    Ако шефа на полицията си е на място, нека сега всичките съветници с автомобили да бъдат проверени с дрегер за алкохол, за да покаже, че закона важи за всички.Нали точно това и кмета заяви при неговото представяне-да почне първо от него.В случай, че шефа на полицията не го направи, то ние, гражданите ще считаме, че проявява двоен стандарт спрямо жителите на общината и нежелание/покровителстване на местните политически личности.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Януари, 12:05

    Изпратете снимките в господари на ефира,да ги видят какви са "убавци"

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Януари, 12:17

    ГЕРБ докога ще застават зад този кмет?!? Това не е кмет, а срам за града...

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Аз 29 Януари, 13:18

    Ама тези наистина са готови за "Господари на ефира"!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 29 Януари, 13:22

    Алкохол на заседание на ОбС в 9.00 сутринта! Въобще алкохол, през работно време!

    "Корнелия Нинова, която заяви, че ще присъства на общинските заседания, днес не бе открита в залата"

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 29 Януари, 13:50

    Нас ни управляват идиотски, безсъвестни продажници и мижатурки. Те упражнявят циничен геноцид срещу голяма част от българския народ... Правят реформи, убийствено ощетяващи местните българи, пренасочват парите на българските данъкоплатци за чужди интереси, за чужденци, към които нямаме никакви задължения...
    http://frognews.bg/news_84940/Samo-vav-Frog-Taino-podgotviame-reshenie-za-lekuvane-na-ukrainski-voinitsi-u-nas
    " Тайно подготвяме решение за лекуване на украински войници у нас
    |27.01.2015...Предлага се укранските войници да бъдат приемани във Военномедицинска академия и някои от другите големи болници в София и страната, за което шефовете им още не са уведомени. "България ще подпомогне Украйна с 500 хил. лв., като тези пари няма да бъдат изпратени там, а ще останат у нас. У нас ще бъдат лекувани украински войници". Това са думи на президента Росен Плевнелиев в Уелс, където той участва в срещата на високо равнище на НАТО през миналата година. Явно във военното министерство изпълняват разпорежданията на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили, за които той е получил заповеди от натовските началници..."
    http://frognews.bg/news_85040/CHukolov-za-Frog-Balgariia-se-gotvi-za-voina-s-Rusiia
    " България се готви за война с Русия
    |28.01.2015...С тези призовки от военните окръжия, с готвената база в Шабла става ясно, че България се готви за война с Русия. ..Ние сме категорично против предоставянето на българска територия за НАТО-вска база край Шабла, добави той. Също и срещу мобилизацията. Кой нормален българин ще се изправи срещу държавата, която ни е освободила от турско робство? Но пък същевременно виждаме, че нашите управници стриктно изпълняват всичко, което им се нареди от правителствата на тези тримата, които посочих преди малко. За съжаление нищо от това няма да е полза за България, заключи депутатът."
    http://www.mediapool.bg/zamyanata-na-telk-ot-litsenzirani-lekari-shte-otneme-godini-news229400.html
    "...Идеята лицензирани лекари да извършват медицинската експертиза вместо трудово-експертните лекарски комисии (ТЕЛК)...д-р Петко Ников, председател на Сдружението на лекарите от медицинската експертиза. ..Той заяви, че при новата система вече не би имало възможност за обжалване на решението. "Отива си със съответните проценти инвалидност човека в НОИ и там съответните комисии му решават проблема, без да има право да се жалва", посочи той..."
    Д-р Петко Ников, председател на Сдружението на лекарите от медицинската експертиза пред БНТ2 изказа предложения за намаляване на инвалидните пенсии с около 30 %. Като се отнемат инвалидните добавки на пенсионерите и се отнемат много от инвалидните пенсии на по-младите с трайно намалена трудоспособност. За тази цел се предлага процентите за основното заболяване да бъде минимум 50%, за да има право на инвалидна пенсия. А не както сега се начисляват процентите от другите придружаващи заболявяния. Така ще се осъществи геноцид върху много българи, дали своят принос за тази страна. А парите ще бъдат пренасочени за безплатно лечение на натрапените ни "бежанци" и украински? войници срещу Русия...

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 29 Януари, 13:55

    Г-н Якимов, къде е другарката Нинова,та нали най-пламенно заяви, че ще присъства на заседания на общинския съвет. Станаха вече три нейни пропуска. Май само театро е разигравала пред нас с цел политически дивидент.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 29 Януари, 14:56

    Корнелия Нинова беше тръгнала за Ботевград, но се обадихме да не се разкарва, при положение, че заседанието беше закрито.
    Други любопитни?

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 29 Януари, 17:27

    https://www.youtube.com/watch?v=TU8ZkGsVXfA

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 29 Януари, 17:40

    Гавалигльов пак се е проявил. Горкичкия си въобразява, че е някаква важна личност :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete