Петък, 29 Март 2024, 07:13

До 24 000лв ще отпусне общината за сондаж в с.Боженица

17 Септември 2019, 12:55
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1091 3


В общинска администрация - Ботевград с постъпило писмо от г-н Николай Нитов - Управител на „ВиК“ ЕООД София с молба за отпускане на финансови средства за изграждането на един брой експлоатационен тръбен кладенец за допълнително водоснабдяване на с. Боженица, придружено от Доклад за резултатите от геолого-геофизично проучване от правоспособен геолог инж. Пенко Йорданов Соколов.

Във връзка с това кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов предлага на местния парламент да бъдат отпуснати финансови средства в размер до 24 000лв за обект „Допълнително водоснабдяване на с. Боженица - изграждане на сондаж за добив на подземна вода в поземлен имот № 000074 в землището на с. Боженица“.

В писмото до кмета Иван Гавалюгов, Никола Нитов съобщава следното:

„Към настоящия момент с.Боженица се водоснабдява от тръбен кладенец с експлоатационен дебит 0,2л/сек и от три броя каптирани извори с общ експлоатационен дебит - 1,0 л/сек. Подаваното водно количество е крайно недостатъчно за задоволяване питейно- битовите нужди на населението на с.Боженица. Освен това през летния период дебита на изворите значително намалява, което е предпоставка ежегодно селото да е на режимно водоподаване.
Поради зачестилите жалби и оплаквания от жителите на населеното място за липса на качествено водоснабдяване, задоволяващо нараствалите потребности на населението от питейна вода, Дружеството ни възложи извършване на геолого-геофнзично изследване със задача да се изследва и представи най-подходящо място за залагане на сондаж за добив на подземна вода.
Предоставяме Ви копие от доклада за резултатите от геолого-геофизичното изследване за търсене на подземна вода в общински имот па с. Боженица, от който е видно, че при извършения геоложки оглед, ползваните архивни материали и направеното изследване, с голяма достоверност се установява съществуването на подземна вода в имота. Сондажът не трябва да бъде по-плитък от 80 метра дълбочина, като водното ниво се очаква на около 25-30 метра дълбочина.

Моля за съдействие от Ваша страна за спешно финансиране изграждането на сондажа, чиято стойност възлиза на 19 450лв. без ДДС, съгласно представена оферта от фирма „СОФОС” ООД, която предлага да изпълни сондажа в срок от 20 дни след превеждане на аванс от 50% от сумата.
Дружеството ни се ангажира да закупи и монтира необходимото оборудване към сондажа, както и сондажна помпа, за да можем в най-кратки срокове съвместно с Община Ботевград да разрешим дългогодишния проблем с водоснабдяването на село Боженица“.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (5) (5)
    1. добавен от: Анонимен 17 Септември, 15:00

    Гавалюгов да излезе в отпуск до изборите, стига си е правил предизборна кампания с пари на общината

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Септември, 21:53

    Браво!!!Най-после да се обърне внимание на този проблем.Дано да не е предизборно както беше преди години.

  • Отговори (4) (0)
    3. добавен от: Анонимен 18 Септември, 11:33

    Кога Ботевградчанин е виждал вода като на снимката?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete