Четвъртък, 25 Април 2024, 07:02

До 35% от пътните настилки са в лошо състояние, изчисли шефът на АПИ

9 Октомври 2014, 13:55
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 1342 0


До 35% от пътните настилки са в лошо състояние, изчисли шефът на АПИ
Около 30-35% от пътните настилки в страната са в лошо състояние, казва председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров, цитиран от радио "Фокус-Бургас". Според него те не са ремонтирани повече от 30-35 години.
Лазаров обобщи, че пътните настилки се разрушават основно от тежкия товарен трафик. Стремежът на агенцията е тежките камиони да се прехвърлят върху основни артерии, които са в транзитните коридори. Лазаров поясни, че когато бъдат създадени транзитни направления, където да бъде канализиран тежкотоварният трафик, тогава общото разрушаване върху останалите пътища ще бъде много по-малко.
Шефът на АПИ не скри, че се забелязва и тенденция строители на новите пътища да допринасят за амортизирането на малките пътища около големите обекти. Лазаров каза, че за тяхната рехабилитация ще се премине след изграждането на основните артерии.
 
Междувременно от пресцентъра на АПИ съобщиха, че агенцията кандидатства пред управляващия орган на оперативна програма "Регионално развитие" за предоставянето на близо 215 млн. лв. за рехабилитацията на 309 км пътища. Става въпрос за 17 проектни предложения. Сред по-интересните отсечки са Кочериново – Рила - Рилски манастир, Видин - Брегово - граница Сърбия, Момчилград – Крумовград, Микре - Ловеч, Видин - Лом - Козлодуй и др.

Източник: dnevnik.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete