Петък, 29 Март 2024, 17:10

"Добрият пример": Как се тренира фигурно пързаляне без лед?

17 Септември 2020, 06:40
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1214 2


Тренировките на отбора в Ботевград са продължили, без да спират през всички месеци на пандемията.

Остават само три дни до Световния ден на почистването на 19 септември. Днес ще ви срещнем с момичетата от отбора по фигурно пързаляне на Ботевград. Коронавирусът повлия на тренировъчния режим на всички спортисти.  Момичетата от отбора по фигурно пързаляне на Ботевград разказват как се карат кънки на лед - без лед.

„Ние тренирахме онлайн и всъщност треньорите ни казваха упражнения и ние ги правихме, обаче пред камера, за да може да ги видят. Не можехме да тренираме на лед, но беше доста изморително“, споделя Кристина Иванова. „Мисля, че много добре се получи, бяхме заедно, всеки ден, по 2 часа тренировки, децата бяха много щастливи и мисля, че беше много по-добре, отколкото да стоят пред компютрите и телефоните. Много добре се получи“, споделя Калина Гяурова - треньор по фигурно пързаляне. Освен с умората, момичетата е трябвало да се справят и с други предизвикателства.

„Разминават се компютрите или интернета, единият е по-бавен, другият е по-бърз и много трудно се случваха нещата, защото трябваше да го измислим или децата едновременно да правят нещата, или да ги гледаме така, че да може да ги критикуваме, да им обясняваме как се правят нещата“, каза Гяурова. Тренировките на отбора са продължили, без да спират през всички месеци на пандемията.

„Спортуването е важно, за да може да се развива тялото на човека и да се калява. Искам да им кажа, че е важно да спортуваш и с една идея трябва да започне да спортува какъвто и да е спорт и вярвам, че всеки един човек от целия свят, го влече някакъв спорт“, каза Елица Василева.

„Спортът изгражда личности, изгражда характери, създава шампиони, най-вече, най-важно е да спортуваме заради здравето. Много е важно децата да спортуват, и възрастните също“, обясни треньорката. А като посланици на "Добрия пример", освен да спортуват, момичетата от отбора по фигурно пързаляне на Ботевград, насърчават всички да се грижат за чистотата на планетата ни всекидневно.

Новият социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околните, и приноса в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.




Източник: btv.bg

Коментари (2)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Септември, 08:16

    Браво! Хубаво е да има такива позитивни новини. Успех на децата.

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Септември, 18:52

    Какъв хубав клип!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete